Будући да величанствени скупови у организацији Српске православне цркве (СПЦ) својом масовношћу и трајањем евидентно наносе све већу штету донедавно наизглед неприкосновеној позицији вишедеценијског црногорског диктатора Мила Ђукановића, једна од последица тога је да особе које су из различитих разлога биле уцењене од стране Ђукановића и његових најближих сарадника постепено почињу да се ослобађају страха, и да у јавност износе податке који указују на криминогену природу црногорског режима. Међу овим особама је и архитекта Зоран Петровић, који је заједно са својим сином Александром пре неколико година за Ђукановића испројектовао велелепну вилу на брду Горица у Подгорици, величине око 2000 квадратних метара, лоцирану у непосредној близини државне виле “Горица”. Иначе, о каквом се објекту ради говори то да је његов ентеријер израђен у маниру барокних двораца француских краљева, уз коришћење најквалитетнијих и најскупоценијих грађевинских материјала, те да у свом саставу, између осталог, има и две мултифункционалне биоскопске сале.

Пошто је од стране Ђукановића и његових сатрапа био уцењен да по питању наведеног пројекта не износи никакве податке нити коментаре у јавности, како му не би била угрожена безбедност, Петровић се тек недавно својим блиским везама, које су инсистирале да њихов идентитет остане у тајности, поверио да је поменута вила заиста у власништву Ђукановића, што је црногорски диктатор у више наврата покушао да негира. Ово се подудара са ранијим наводима црногорског бизнисмена и власника “Атлас групе” Душка Кнежевића, који се због притисака црногорског режима налази у својеврсном егзилу у Лондону, а који је такође тврдио да је Ђукановић власник поменутог ексклузивног објекта на Горици, који се формално води на његову блиску пословно-пријатељску везу, подгоричког бизнисмена Владана Ивановића.

Петровић је својим везама пренео и то да га је са Ђукановићем својевремено упознао некадашњи начелник Службе државне безбедности Министарства унутрашњих послова (СДБ МУП) Црне Горе, покојни Вукашин Мараш, иначе један од идејних твораца Агенције за националну безбедност (АНБ) и данашњег криминогеног устројства Црне Горе уопште, а уједно и дугогодишњи експонент британских обавештајних структура. Такође, Петровић се посредством Мараша 90-их година прошлог века повезао са озлоглашеним “Земунским кланом”, при чему је од стране покојног Душана Спасојевића био ангажован као пројектант луксузног објекта у Шилеровој улици у Земуну. Иначе, међу Петровићевим везама је и истакнути припадник “Земунског клана” Лоран Милић-Лоцко, који је важио за особу од поверења Мараша у структурама поменуте организоване криминалне групе.

Након што су се Петровић, односно људи из његовог окружења, одлучили да проговоре на наведену тему, може се оправдано претпоставити да ће у периоду пред нама и друге особе из Ђукановићевог ближег или даљег окружења, које су до сада из разноразних разлога преферирале да ћуте о непочинствима црногорског диктатора, одлучити да у јавност изнесу нове пикантерије о њему и његовом стварном имовном стању.

Извор : Националист

Оставите Коментар