До Видовдана на Тргу младих испред Крушевачког позоришта биће постављене бисте седморици најистакнутијих преминулих глумаца , чији се портрети већ налазе на ,, Прозорима сећања,, Крушевачког позоришта и красе ово место .

Међу њима су Мидраг Петровић Чкаља, Ђуза Стојиљковић, Радмила Савићевић, Ташко Начић и други. Пројекат ,,Трг глумаца,, реализује Јавно предузеће за урбанизам и пројектовање, а покровитељ је Град Крушевац у сарадњи са осталм јавним предузећима.

Како је потврдио Војкан Тутулић, директор Јавног предузећа за урбанизам и пројектовање, , места за поставку бистии су већ одредјена. Њихова имена са сликама се већ виде на ,, Прозорима сећања,, Крушевачкоииг позоришта, само сад неће бити постављене бисте Драгослава Симића Фиге и Љубинке Бобић.

Бисте четворице глумаца биће у жардињерама и окренуте према згради бивше СДК, а три према главној улици. Све бисте биће поредјане по н јиховој популарности у народу и урадјене од надалеко познатог Беловодског камена пешчара. Свечано отварање Трга глумаца са бистама седморице славних глумаца биће на Видовдан.


Р.Б.