Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је у Ургентном центру члана Градског већа из СНС Гаврила Kовачевића, који је јутрос претучен у Земуну, и рекао да очекује да полиција пронађе починиоце и приведе их правди, као и да се нада да овај напад није политички мотивисан
Весић је новинарима рекао да су чланови СНС у Скупштини града Београда шокирани, како је навео, бруталним пребијањем Kовачевића, које се десило јутрос испред његове зграде у Земуну.

  • Kовачевић је један од најбољих чланова Градског већа, човек који је дао велики допринос консолидацији градског буџета и у томе да Град има довољно новца да може да финансира пројекте који су неопходни за његов даљи развој и грађане. Никада није пропустио ниједну седницу Већа, веома је одговоран и одазива се на сваки позив грађана да им помогне – навео је Весић.

Зато су, додао је, још више шокирани тиме да је управо Kовачевић био мета напада. Весић је рекао да не жели да прејудицира шта може да буде мотив напада и додао да очекује да полиција хитно пронађе починиоце напада и ко га је наручио јер, како каже, очигледно постоји инспиратор овог злочина. Kако је рекао, оно што је индикативно то је да се „овај безумни чин“ догодио после недеља и месеци позивања на насиље и нетолеранцију у нашем друштву.

  • Не прође дан да се не позива на насиље и очигледно је ово само још један делић те ружне атмосфере која се ствара у нашем друштву. Не прејудицирамо ништа. Надамо се да овај злочин није политички мотивисан и очекујемо да полиција пронађе кривце и приведе их правди и тада ћемо моћи да кажемо нешто више, а до тада стојимо уз нашег колегу и помоћићемо, и општина Земун и Град Београд, да се наш колега што пре врати на посао и настави да ради за грађане – рекао је Весић.

Он је показао фотографије повређеног Kовачевића које, додао је, показују на шта данас личи Србија и како се ствара атмосфера нетолеранције у нашем друштву.

  • То је нешто што сви људи треба да запамте јер ово не сме да се дешава – поручио је Весић.

Он је Kовачевића обишао заједно са градоначелником Београда Зораном Радојичићем и другим представницима града Београда.

Оставите Коментар