Чинило се да од разјашњења дугог одсуства нема ништа, а онда се доктор појавио да пре одласка на посао покоси траву у дворишту

“Ту сам, у Обреновцу, мало се одмарам, а по подне радим. Допиздело ово све, већ је постало лудило.”

Ово су прве речи проф. др Бранимира Несторовића од 5. јула и гостовања на телевизији, после ког је као у земљу пропао и забринуо српску јавност, навикнуту на његове готово свакодневне коментаре ситуације са коронавирусом. Новинарска екипа га је затекла испред породичне куће како коси траву у дворишту. Деловало је помало уморно и забринуто, као да му је доста свега – и популарности и критика.

Репортери Српског Телеграфа су се запутили у његов родни Обреновац и прекинули више од две недеље дуго ћутање омиљеног доктора. На први поглед било је видно да члану кризног штаба за сузбијање епидемије недостаје мир, који је нашао у граду у ком је одрастао, међу рођацима и пријатељима.

Репортери су наишли на закључану капију, чинило се да од разјашњења дугог одсуства нема ништа, а онда се доктор појавио да пре одласка на посао покоси траву у дворишту. Дочекао их је културно и пријатно, уз осмех, иако је било видно да му је заиста преко главе медија и изјава. Све што је рекао биле су две реченице са почетка текста.

Сумњичав према вакцинама

Подсетимо, др Несторовић се последњи пут огласио 5. јула у једној телевизијској емисији. У јеку приче о вакцинама рекао је да мисли да треба да дајемо сигурне вакцине својој деци.

“Мислим да треба да се ревитализује “Торлак” и да ми производимо вакцине и да онда неће бити никаквих проблема. Ми смо извозили вакцине 35 година. Што бисмо сад увозили вакцине, поготово од тих западних фирми, где и не знамо шта добијамо?! Људи су уплашени и то треба поштовати”, рекао је тада.

Такође је тврдио да је “гомила људи прележала вирус у јануару и фебруару” и да му је мало чудно да маске не штите од грипа, а штите од короне. Додао је и да не зна да ли је и он прележао корону “јер ти тестови нису нарочито поуздани”.

Оставите Коментар