Срамне фотографије на којима се види како комитима жене чувају барикаде слика је и прилика оних који су се противили, и на све начине покушавали да спрече устоличење митрополита Јоаникија.

Наиме, комите су још у суботу на путу Подгорица – Цетиње блокирали пут, не би ли спречили пролазак патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија, тако што су направили зид од гума.

Иза „зида“ су седеле жене које су чувале „утврђење“, док је један од организатора носио мегафон и викао свима да се врате на барикаде:

  • Оставите девојке и старце испред.

Да је све инсценирано и да није случајно што су жене постављене испред барикада доказује објава Бојана Јововића у којој их, у складу са комитском пропагандом, представља као мученике и жртве.

  • Свако нормалан кад види ову слику, поготово мушкарци, треба да уместо багера и оклопних возила, димних бомби, сузаваца, овим женама поклоне букете цвећа и са поштовањем оде! У коју год земљу било и ма којој тачки на свету! Ово су Црногорке да вас упознам свете, јер ово до сад нисте видели! Поносан! – написао је Јововић поред објаве.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар