Телевизија Н1 запослила је новинарку Вању Ђурић чији су фимови и рад изазвали велике контраверзе у последњих неколико година. Ова новинарка је снимила више документарних филмова у којима напада државу Србију и српски народ, оптужујући их за најтеже злочине на Косову и Метохији и Босни. У овом тескту укратко ћемо се осврнутит на филмове новинарке телевизије Н1 Вање Ђурић.

Пре три године новинарка Вања Ђурић заједно са групом новинара снимила је контраверзни документарни филм под називом “Албанке су наше сестре”. У овом филму новинарке телевизије Н1, Србија је приказана као злочиначка држава која је слала своје војнике на Косово, како би организовано силовала албанске жене. Иако је током ратних дејства на Косову забележено само два случаја силовања, чији су починиоци осуђени на вишегодишње затворске казне, Вања Ђурић у свом документарном филму пропагира лаж да је на Косову почињено неколико хиљада силовања.

Фото: prismotra.net

Оно што је сумњиво јесте што поред новинарке телевизије Н1 Вање Ђурић ову лаж су првобитно пласирали шиптарски терористи. У овом документарном филму постоји још један специфичан детаљ због којег би новинарка Вања Ђурић могла и кривично да одговара а то је позивање српских војника да у случају нових ратних сукоба на Косову дезертирају. У филму као гост појављује се војни дезертер из Краљева који позива људе да дезертирају и не боре се за своју земљу. Приказивање овог филма покушано је у многим градовима у Србији али је народ спречио приказивање тих срамотних филмова. Вања Ђурић и други аутори овог филма подносили су кривичне пријаве против обичних људи који су само бранили своју земљу. Често су такође окупљене грађане називали свињама, нацистима, фашистима.

Вања Ђурић је такође снимила још један филм такође сличне тематике. Овај пут у свом филму “Двадесет година од Сребренице” оптужује Србију за наводни геноцид у Сребреници. Иако је утврђено да у Сребреници није било геноцида, Вања Ђурић наставља да у Србији врши пропаганду у корист бошњака и њихових лажи.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here