Владимир Божовић, протерани амбасадор Србије у Црној Гори, рекао је да је министар спољних послова Никола Селаковић наредио да му се одузме службено возило које има дипломатске таблице, због чега може да буде “изложен највећем могућем прогону и опасности”.

Он је у видеу, који се дели по друштвеним мрежама, Селаковића назвао “лажним патриотом” и “лажним родољубом”, који је ту “само кад треба да се добије министарска функција”.

Пре скоро две године Владимир Божовић у Црној Гори проглашен је персоном нон грата, а упркос томе све време је примао амбасадорску плату од око 4.400 евра. Иако су га црногорске власти протерале, он је повремено одлазио у суседну земљу, а у јавности говорио да је и даље амбасадор Србије у Црној Гори, али да функцију обавља из Београда, пише Нова.рс.

Након новог гафа, њему је пре два дана и формално забрањен улазак у Црну Гору, у тренутку када је био у тој земљи.

Он је снимио видео у центру Подгорице, у коме је због одлуке о забрани уласка напао и министра спољних послова Николу Селаковића.

Божовић је рекао да га је посебно заболело што је Селаковић, одмах по тражењу Мила Ђукановића да буде протеран и ухапшен, наредио да му се одузме службено возилло које има дипломатске таблице.

“И тиме и преостали једни знак и заштиту мене, мог достојанства као амбасадора Србије, заштите моје породице која је тада била са мном, сина, супруге и мојих родитеља… Он је наредио да ми се одузме службено возило и да будем тако изложен највећем могућем прогону и опасности”, рекао је Божовић.

Он је навео да је то прихватио и да се по Црној Гори креће пешке и његовим личним возилом.

“Нека то буде на образ и на част министру Селаковићу, о чему ћу ја говорити на Главном одбору и упознати преседника Србије и упознати српску јавност о тим и таквим поступцима лажних патриота, лажних родољуба који су само ту када треба да се добије положај, министарска функција, а када треба бранити српство и српске националне и државне интересе онда се ту скривамо иза председника, амбасадора, иза других људи”, навео је видно љут Божовић.

Видео у ком је напао ресорног министра више не може да се нађе на његовим налозима на друштвеним мрежама, а у време док је на граници чекао решење о забрани уласка у Црну Гору, снимио је још један клип. Он је рекао да је скандал да му се забрањује улаз у земљу у којој је рођен и да се никад није мешао у унутрашње ствари Црне Горе, нити да је икада добио налог од председника Србије да учини било шта против Црне Горе, њених органа власти или њених интереса.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар