Власти на Флориди објавиле су узнемирујући видео надзор у којем се види тренутак када су стотине пљачкаша провалиле у затворени Валмарт и украле више од 100.000 долара робе.

Инцидент се догодио у ноћи 30. маја током протеста Џорџа Флојда у Тампи и околини.

Уред шерифа округа Хилсборо у четвртак је објавио молбу јавности тражећи помоћ у идентификацији људи који су опљачкали продавницу Волмарт.

Видео снимак из Валмарта који је објавила агенција за спровођење закона показује огромну гомилу људи како радосно пробијају свој пут до продавнице, а затим крећу са крађом.

На снимку се виде да људи долазе у таласима, неки носе покриваче за лице, други не, трче кроз пролазе и грабе робу, углавном електронику, укључујући телевизоре са великим екраном.

Неки од уљеза покушавају да сакрију своје лице од камера у продавницама, али другима не смета да буду виђени.

На крају видео снимка се виде пљачки који истрчавају из потпуно опљачкане продавнице са својим пленом.

Према изјави из шерифове канцеларије, инцидент је почео у 21.10 сати када се окупљена гомила испред Валмарт-а, која је затворена због протеста изазваних убиством црнаца Џорџа Флојда.

Људи који су држали тупим инструментима, укључујући чекиће, разбили су стаклена улазна врата и упали унутар трговине.

Након прегледа надзорног видеа, детективи верују да је око 200 људи ушло у продавницу. Тампа Валмарт пријавила је процењених 116.000 долара украдене робе и штете.

  • Не само да је ово насиље потпуно неприхватљиво, оно је било непоштовање према демонстрантима који су ту ноћ били напољу покушавајући да на своју импресиван начин изразе своју поруку – рекао је шериф Чад Хронистер. „Активно радимо на идентификацији сваког од ових осумњичених и тражимо од јавности да пружи све информације које могу имати.“

Оставите Коментар