Грађани из више црногорских градова протестовали су вечерас у Подгорици против формирања мањинске владе.

Како су казали, протест је и против издаје изборне воље грађана од 30. августа 2020. године.

Окупљање незадовољних грађана у Подгорци почело је у 17 сати, пренео је РТЦГ.

На протесту у Подгорици су се грађанима придружили министри Милојко Спајић, Јаков Милатовић, Ратко Митровић и Весна Братић.Иако је раније најављено да ће исто учинити и министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, она није присуствовала протесту, наводи РТЦГ.

Министар финансија Спајић је новинарима рекао да се у Црној Гори успех не прашта.

Он је поновио да су избори једино поштено решење и да су ови протести само почетак.

„Ово је маратон, преко ноћи се неће ништа променити. Треба да будемо истрајни и победићемо“, поручио је Спајић.

Министар економског развоја Јаков Милатовић поручио је да међународна заједница не стоји иза мањинске владе.

„Треба демистификовати то да иза мањинске владе стоји међународна заједница. Иза мањинске владе стоји превара воље бирача од 30. августа”, рекао је Милатовић новинарима.

Министарка образовања Весна Братић је казала да нису очекивали овакав развој догађаја.

„Да ли врхушка СНП-а мисли да су они бољи и часнији људи од Здравка Кривокапића и да ће они Драгињом Вуксановић Станковић, Дамиром Шеховићем, Ервином Ибрахимовићем, са Фатмиром Ðеком, Ником Ðелошајем да потпишу Темељни уговор са СПЦ? Да ли ће људи који су гласали за отимање Острога, Манастира Мораче, Ðурђевих ступова, потписати Темељни уговор?“, упитала је Братић.

Казала је да је потпредседник Владе Дритан Абазовић последњег дана подржао програм Европа сад и рекао да су то радили генијални и сјајни људи.

„Сада руши ту исту Владу. Како га није срамота да каже ако му пропадне пројекат да ће да се врати у ту исту Владу?“, поручила је Братић.Министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић је казао да присуствује скупу јер не подржава политичку корупцију.

На протесту је био и лидер и посланик Праве Црне Горе Марко Милачић и неколико посланика Демократа.

Окупљени су прошетали до Скупштине Црне Горе, а део грађана је отишао испред централе Социјалистичке народне партије (СНП).

Након што су исказали протест испред просторија СНП-а, окупљени грађани вратили су се испред зграде Владе.

У име организационог одбора народног протеста саопштено је да хоће владу од 41 посланика који су формирали већину након августа 2020. године.

„Желимо владу по мери 41 посланика. Бранимо народну вољу, неприхватљиве су мањинске владе. Ово нису политички протести, али су добродошли људи свих политичких уверења“, наводи се у прочитаном прогласу и додаје да су добродошли сви који су „против ДПС и њихових сателита“.

Оставите Коментар