Мало бољим праћењем дешавања у Русији и начина како исте функционишу, видеће се како, из иностранства добро плаћене невладине организације организују тзв. протесте који имају за циљ да послуже за недељну дозу демонизације Русије. По већ уходаној матрици, проналазећи увек повод, позову људе на неки трг или улицу без дозволе о окупљању, на том скупу појави се нешто мало преко 1000 људи (што је, поређења ради као када би се у Београду појавило 100 – так људи, илити – безначајна цифра), полиција после тога интервенише, односно само их склони са улице због непријављеног скупа, а оне насилне приведе и убрзо пусти. Значи, један бенигни, небитни, мали и ништа спектакуларан догађај без икаквог суштинског значаја организован од стране људи која нема никакву подршку у руском друштву и бирачком телу, попут “наших“ Жена у црном.

Чему служе овакви протести? Организаторима да оправдају стране донације од којих живе, а њиховим западним донаторима за пар добрих слика, наставак старог доброг спина и наставка русофобије који њиховој хипнотисаној јавности која се не занима за суштину пропагандно убацује Русију као главног непријатеља на свету и који стога мора бити демонизован оваквим стварима.

У најновијим покушајима стране службе су поново покушале да организују демоснстрације и протесте у Москви. Оно што се неће прочитати на овдашњим порталима и сајтовима је информација да су међу 1000 ухапшених демонстраната, скоро њх 600 средњошколци који су за ову прилику довезени из унутрашњости земље. Русија је озбиљна држава и неће дозволити да јој запад преко улице намеће своје марионете које касније растурају државу, као што се то чинило у Украјини, Грузији, Србији или неким другим банана државама.

Степен полицијске агресивности на овим протестима у Москви неупоредиво је био блажи од интервенција полиције на западу у сличним ситуацијама. Сви ухапшени су пуштени након неколико сати испитивања.

Само бескомпромисно и никако другачије, јасна је порука руске државе, јер је то једини начин да се плаћеници и они који су преварени од тих истих плаћеника спрече да земљу предају западним капиталистичким терминаторима.

Остоја Војиновић

Оставите Коментар