Противници Русије искористили су ситуацију акумулираног беса и незадовољства међу људима и управо у том тренутку су искористили Алексеја Наваљног, рекао је председник Русије Владимир Путин.

„А сад у вези с тим што су људи излазили на протесте, и то не због тог статисте…Знате о чему се ради? И њега користе управо сада, управо онда када у свим земљама света, па и код нас, почиње да се јавља замор код људи, акумулирани бес, незадовољство, између осталог, због услова у којима живе, нивоом прихода“, оценио је Путин у разговору са уредницима руских медија, који је преносила ТВ „Русија 24“.

Како је додао, људима је сада живот тежи.

„Пандемија, није пандемија, лошије се живи… Ко је крив? Руководство. Таква је судбина руководства, ту се ништа не може… И, наравно, то покушавају да користе у Европи, и у другим земљама, у САД. Том ситуацијом се користе опозиционе снаге. И код нас покушавају да се тиме користе. И користили су се. Наравно, како да не! На то се и рачунало“, рекао је он.

Проблема је много, бес се накупља, људе можемо да разумемо, и власт је дужна не да новцем решава проблеме, већ да се наоружа стрпљењем и да ради ритмично, додао је Путин.

Подсетимо, у руским градовима одржани су 23. јануара и 31. јануара неодобрени митинзи који су се претворили у сукобе са полицијом, хапшења оних који су кршили јавни ред и мир и покретање кривичних поступака, укључујући и због претње масовном заразом ковидом 19.

Протесте су организовале присталицд блогера и опозиционара Наваљног који се 17. јануара вратио из Немачке у Русију, али је на аеродрому у Москви одмах ухапшен јер се налазио на условној слободи а није се одазивао на позиве полиције.

Оставите Коментар