Део Београда, Стари град излепљен је плакатима на којима је латиницом исписано: „Бојте се Аллаха!“. Ови плакати су својеврсна уметничка провокација ради привлачења пажње за истоимену представу која ће се одржати 13. јануара на сцени Установе културе “Стари град”, Kапетан Мишина 6а.

Фото: patriot.rs
Фото: patriot.rs

Пун назив представе гласи: “БОЈТЕ СЕ АЛАХА”: Смисао живота и смрти Ћамила Сијарића” на сцени УK “Стари град”

Kако наводе организатори представе “Бојте се Аллаха: смисао живота и смрти Ћамила Сијарића”, циљ представе је апел људима на овим просторима, толико натопљеним крвљу невиних жртава, да се дозову памети и љубави.

Фото: Screenshot
Фото: Screenshot

У име те „љубави“ организатори и извођачи представе изједначавају геноцид у Јасеновцу и злочине у Сребреници. Такође геноцид у Јасеновцу они називају само злочином док злочине у Сребреници називају геноцидом. Врхунац цинизма организатора ове представе је што то све наводно раде у име „ЉУБАВИ“.

Представа је ауторски пројект Златка Паковића, режисера из Београда, а директор Kултурног центра Нови Пазар Хусеин Мемић каже да је првобитни циљ представе сажет у идеји да се бави ликом и делом Ћамила Сијарића, који је био значајан књижевник Санџака и Србије, али и Босне и Херцеговине.