НА друштвеним мрежама су се појавиле фотографије америчких плаћеника за које су медији током јучерашњег дана јавили да су заробљени у близини Харкова.

Заробљени су Роберт Друке (39) и Енди Хјуин (27), бивши припадници америчких оружаних снага.

Осим потврде њихових сабораца који су објаснили како су ова двојица највероватније заробљена данас је приказана и њихова фотографија, која је очигледно стигла са руске стране, где разоружани и везаних руку седе у камиону.

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Планирано је да се спроведе „демилитаризација и деназибирање Украјине“, како би суду довели све ратне злочинце одговорне за „крваве злочине над цивилима“ Донбасa.

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге су усређене само на војну инфраструктуру и украјинске трупе и, 25. марта, завршене су главне задатке прве фазе – значајно је смањила борбени потенцијал Украјине. Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.

Оставите Коментар