Посланик и један од лидера Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић, позвао је данас Владу да повуче из скупштинске процедуре Предлог закона о слободи вероисповести
„Ми смо се на Тројичинданском сабору овде у Подгорици заклели да ћемо да бранимо нашу Цркву. Сто хиљада људи је потписало ту заклетву и она се налази код наших епископа. Ми ћемо наравно да следимо вољу наших епископа, али не заборавите да и Горски вијенац почиње сабрањем на Тројичиндан.“

Он је, предлажући у парламенту да се уведе нови празник, 13. новембар – Дан Петра Другог Петровића Његоша, црногорски празник културе, рекао да власт жели да отме Његошеву цркву.

„Ми, наследници те његошевске цркве вас позивамо, браћо, да не идете тим путем. Немојте да идете овим путем, јер ћемо ући у оно о чему пише Горски вијенац. Немојте ићи тим путем, јер ће се десити страшне ствари у Црној Гори, које ми не желимо да се десе“, истакао је он.

„Ми смо спремни да испунимо дужност коју су испунили наши преци“, казао је.

„Позивамо муслимане и католике да се не мешају у ово. Све ово се видело у историји Црне Горе, завршило се катастрофама, и нико никога није темељитије истребљивао него што смо ми у Црној Гори једни друге“, навео је он, истакавши да су они решили питање верких заједница.

Посланик ДФ-а је поручио да их нико не може заплашити.

„Више у Црној Гори има закопаног оружја, него у војним и полицијским магацинима. Прва крв која падне у Црној Гори – неће нико од оних којима је нането зло отићи код (Миливоја) Kатнића, (Веселина) Вељовића, (Весне) Меденице…, него закуцати на врата ономе како би тај дуг наплатио. То морају да знају и (Мило) Ђукановић, и (Душко) Марковић, и Вељовић. То је порука коју морате да разумете“, закључио је Мандић.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here