Зоран Ђорђевић је јуче именован за новог директора Пошта Србија, а већ јутрос је ступио на дужност. Ђорђевић је заменио досадашњу директорку Миру Петровић која је на тој функцији била пет година.

Зоран Ђорђевић

Kако је навео нови директор, јавно предузеће Пошта Србије је током готово два века свог постојања увек представљала један од најзначајнијих пословних система наше државе, не само зато што располаже највећом инфраструктурном и логистичком мрежом, која покрива целу територију Републике Србије – већ пре свега због квалитета и доступности услуга коју пружа и корпоративне и друштвене одговорности коју исказује у сваком тренутку.

Он је и написао поруку запосленима, а ми је преносимо у целости:

  • Сви запослени у ЈП Пошта Србије, њих око 15.000, својим радом и посвећеношћу, одговорношћу и спремношћу за сталну едукацију и усвајање нових знања, вештина и компетенција, свакодневно доказују да смо лидер у области поштанског саобраћаја и услуга, као и да смо кредибилан и успешан пословни систем који је оспособљен да у пракси реализује и најзахтевније пројекте у свим логистичким и финансијским услугама, али и да смо увек отворени за освајање нових технологија и примену иновација у овој области.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Пошта Србије је моћан, техничко-технолошки опремљен и умрежен систем, способан да брзо, квалитетно и ефикасно реагује на све промене на тржишту пружања услуга поштанског саобраћаја свих врста и финансијских трансакција, као што је и увек окренут конкретним потребама својих корисника, без обзира да ли се ради о појединцу, грађанину, великим привредним системима или потребама државе и њених органа.

Kвалитет наших услуга, који је верификован бројним домаћим и међународним признањима, друштвена одговорност у пословању, коју перманентно исказујемо кроз различите форме активног учешћа у акцијама које имају шири друштвени значај, стална брига за запослене, за њихов радно-правни и социјално-економски статус, уз њихово константно усавршавање и едуковање – чине нас посебно поносним, али нас, уједно, и обавезују да позитивне пословне резултате које постижемо свакодневно додатно унапређујемо и побољшавамо, на задовољство свих корисника наших услуга – написао је Ђорђевић.

У Пошти је било штрајкова због незадовољних радника, али су и најављене нове инвестиције. Пошта Србије обележила је 180. годишњицу под слоганом „Окрет у будућност“.

Према подацима, та компанија је у 2019. години остварила пословни добитак у износу од 2,2 милијарде динара (укупни приходи били су 25,9 милијарди динара) и пружила 420,4 милиона услуга.

Јавни поштански саобраћај у Србији званично је отпочео отварањем прве поште у Београду – 7. јуна 1840. године. Пуних 180 година, Пошта је стуб комуникација у друштву и симбол повезаности међу људима.

Оставите Коментар