LGBT парада која је заказана за сутра у Београду, већ добија своје прве “варнице“.

Наиме, на Твитеру је осванула фотографија усликана испред просторија Београдског прајда, коју је поставио један од организатора Марко Михаиловић.

  • Болесници из Левијатана су нам поцепали банер и исп****и се испред врата локације на којој се дешава Београдски прајд форум – навео је он.

Редакцији Националиста се јавио Павле Бихали, председник фондације Левијатан који је демантовао ове тврдње:

“Ко год буде повезивао догађај из Македонске и цепање плаката LGBT и доводио Левијатан у било какав контекст организације или било каквим планирањем „цепања плаката“ организованим од стране Левијатана биће тужен. Ко је то урадио нека одговара прекршајно по закону. Такође особе које су наводно „препознале“ чланове Левијатана биће тужене и приморане законски да пред судом докажу то“, рекао је Павле Бихали.

У разговору за „Блиц“ Михаиловић је потврдио да је до инцидента дошло око поднева. Како је објаснио, до проблема је дошло због тога што су Прајд форум и просторије „Левијатана“ ове године, сплетом околности били на истој локацији.

Како је објаснио, до инцидента је дошло током одржавања другог панела. Према његовим речима, виновници су на крају приведени у Полицијску станицу Стари град.

Оставите Коментар