Пошто Новака Ђоковића не могу да зауставе на терену онда му забране улазак у државу и такмичење.

То су урадили Аустралијанци. Скандалозно већ 24 сата третирају најбољег тенисера света икада, поништили су му визу јер како су навели није имао довољно доказа за медицинско изузеће од вакцине. Иначе, за медицинско изузеће које су му ти исти Аустралијанци претходно одобрили. Појавио је на друштвеним мрежама први снимак Новака Ђоковића из мигрантског хотела у ком борави у Мелбурну док чека одлуку суда Викторије након жалбе због депортовања из Аустралије.

Појавио се кратко крај прозора и послао пољупце навијачима који су се окупили испред хотела  пружају му подршку.

Подсећамо, Новак је прошао кроз срамну тортуру у Аустралији пре него што му је  одбијен захтев за визу иако је имао медицинско изузеће. 

Оно што баца сумњу је чињеница да су сви остали тенисери који су имали медицинско изузеће, прошли границу и само је Ђоковић одбијен. Само он није имао довољно доказа за медицинско изузеће.

Више од шест сати је Новак био заточен на аеродрому, под пратњом полиције у једној соби, где му није била дозвољена ни комуникација са члановима његовог тима, адвокатима, а одузет му је и мобилни телефон. Тркељисали су документа тражили длаку у јајету, тачније,  тражили су начин да му не дозволе да игра на гренд слему.

Федералне власти Аустралије одбиле да му одобре визу за улазак у Мелбурн као невакцинисаној особи. Разлог зашто је одбијен је тај што није показао царини довољно доказа о медицинском изузећу.

После праве тортуре, коначно је пуштен, враћен му је телефон и могао је да има контакт са адвокатима који су поднели жалбу. Ђоковић ће у понедељак сачекати одлуку о жалби да му се укине улазак у Аустралију.

Оставите Коментар