Јавност код комшија се усталасала – после више десетина пропагандних ХДЗ снимака и наших издајничких погледа на рат у Вуковару, новинар и активиста Томо Ловрековић објавио је филм “Дежурни кривци: Вуковар није једна прича” који разбија хрватску пропаганду у парампарчад.

  • Тужно је што се на ово чекало три деценије, а још тужније што су “наши” били гори од њихових под квинслишким жутим режимом. Страшно је и што њихови хероји беже од истине, па је Весна Босанац јуначки устукнула, као и друге Зенге које су биле “јунаци” док су убијали голоруке цивиле и децу, а сада се боје новинарских питања – каже Ловрековић и додаје да ће наставити да износи истину, сматрајући да “неко и то мора”.
  • Ја сам обичан човек, немам иза себе Сороше, Ђиласе, Мишковиће… Али, морам у очи погледати ветеране које срећем у комшилуку, кафани, успут, а да они не обарају поглед без разлога. Хвала и министру Вулину што је имао срца, храбрости, образа и патриотизма да подржи пројекат од којег су многи “велики националисти” бежали из страха – каже наш саговорник
--

Leave a Reply