Председник Словеније Борут Пахор данас се обратио јавности и изнео своје ставове о великој потреби што бржег укључивања земаља Западног Балкана у ЕУ.

Том приликом је поручио да је искрени и доказани пријатељ БиХ и да није знао ништа о незваничним документима током последње посете Сарајеву.

„Одбијам све опасне идеје о промени граница“, нагласио је.

Затим се освнуо на БиХ и његову последњу службену посету Сарајеву.

Kазао је да је искрени и доказани пријатељ БиХ и да је као председник Словеније у БиХ био седам пута. Подсетио је да је био и у Сребреници и одао почаст жртвама геноцида и послао снажне поруке.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„На последњем састанку са члановима Председништва БиХ нисам знао ништа о нон пејперу, ни пре ни касније. Замислима о коначном распаду Југославије се одлучно противим јер сматрам да то није могуће постићи мирним путем“, нагласио је.

Подсетимо, Жељко Kомшић је у понедељак потврдио да је председник Словеније Борут Пахор рекао да су све чешћи гласови у Европи о томе да треба довршити распад Југославије.

Kомшић је изјавио да је након тога Пахор упитао: „Можете ли се ви у БиХ мирно разићи?“

Kако наводи Kомшић, он и Шефик Џаферовић рекли су да мирно раздруживање није могуће, док је председавајући Милорад Додик рекао да је то могуће.

Оставите Коментар