Портал Говори Србија ексклузивно сазнаје да ће 01. августа у Шапцу доћи до уједињавања дела опозиције по угледу на некадашњи ДОС.

Фото: Танјуг / DIMITRIJE GOLL
Фото: Танјуг / DIMITRIJE GOLL

Према нашим информацијама лидер уједињене опозиције биће Драган Ђилас, а његовом „Савезу за Србију“ приступиће Демократска странка, Народна странка Вука Јеремића, ДСС, Двери, Покрет за преокрет Јанка Веселиновића, Здрава Србија Милана Стаматовића, Левица Србије Борка Стефановића и Заједно за Србију Душана Петровића и Небојше Зеленовића.

Из табора покрета „Заједно за Србију“ који се већ годинама налази на власти у Шапцу већ обавештавају чланове о првом заједничком скупу на коме ће се објавити вест о уједињењу набројаних странака.

Нашој редакцији стигла је СМС порука коју шаљу Шапчанима са позивом да присуствују представљању Ђиласовог Савеза и његових нових коалиционих партнера у шабачком позоришту.

Текст поруке преносимо у целини:

„Поштовани пријатељи,

овим путем желим да Вас обавестим да је формирана велика опозициона коалиција и прво јавно појављивање нове политичке организације по старом добром обичају је код нас у Шапцу, у среду 1.августа у шабачком позоришту са почетком у 19 часова.

„Савез за Србију“ чине: Небојша Зеленовић(ЗЗС),Драган Ђилас,Вук Јеремић (Народна Странка),Борко Стефановић(Левица Србије),Милан Стаматовић (Здрава Србија),Јанко Веселиновић (Покрет за Преокрет),Милош Јовановић (ДСС),Бошко Обрадовић (Двери) и Зоран Лутовац (ДС).

Оцекује се долазак свих лидера на прву конвенцију коалиције, а ми Вас позивамо да дођете у што већем броју. Слободно можете повести са собом симпатизере и замолили бих Вас да нам јавите да ли сте у могућности да дођете или не.

Срдачан поздрав.“

Извор: govorisrbija.rs