Оно што се многима чини немогуће – ипак је могуће. Па и да се европарламентарка, посланица Тања Фајон стави у службу интереса једне приватне компаније и да сасвим легално, посредством једне лоби куће – од истих добија редовну напојницу!?

Чудна ми чуда: Оно што је код нас кривично дело и што је кажњиво, у Европи је одавно легализовано, као нешто сасвим нормално!?

Али, да ли је легално и поштено, да један посланик европског парламента кроји судбину једне земље, лобира за приватне интересе тајкуна против интереса једне земље и да за то добија врло пристојну апанажу? Наравно да није.

Али за Словенку Тању Фајон све је то део њене политичко-интересне стварности, због чега су је у словеначким медијима назвали лажљивица! Ми би додали и корумпирана посланица која је спремна много тога лошег да уради само и за “шаку евра”…

Наиме, притешњена уза зид непобитним доказима о њеном квази политичком деловању, Тања Фајон је морала да призна словеначкој Комисији за борбу против корупције следеће: “Да је од 2018.године од лоби групе француског адвоката Беноа Ле Брета инкасирала 67.750 евра! И то искључиво ради лобирања за Шолакову Јунајтед медија групу”!?” Притешњена медијским нападима у Словенији, о чему можете читати у наставку овог текста, Фајонова је признала само оно што је морала, јер је прошло кроз папире?! Питамо се, колико је новца прошло мимо папира?

Да ли сада треба сабирати два и два и давати одговор, због чега је Србија непрестано “на стубу прозивки” од стране Брисела, европарламентарних група и посебно фамозне Тање Фајон? Да ли треба уопште више порицати одакле новац француској лоби групи, кад је обелодањена њихова вишегодишња сарадња са Драганом Шолаком, српским одбеглим трајкуном са опсесивном жељом да буде познати голфер и високопозиционирани на листи светског џет сета? Да ли треба више тражити одговор ко је тај који Србији годинама посипа трње на њеном путу ка ЕУ? Наравно да није.

То је господин Драган Шолак. Он је тај који, ко зна све чијим парама (а зна се зарад чијих интереса) жели да од Србије направи европског вазала најниже категорије скројен на територију отприлике од Београда до Краљева и Ниша!?

Годинама смо сумњали и нагађали ко су, срећом неуспели извршиоци тих прљавих задатака? Да би се на крају сами офирали и признали, попут Тање Фајон: Пропале словеначке политичарке, али довољно спремне да зарад ситног хонорара покуша да уништи будућност једног целог народа…

Сада коначно имамо доказ њене вишегодишње антисрпске политике, разлога због кога је кидисала на српске институције, легалне органе власти, а подржавала све оне који немају упориште ни у народу нити у свету, а чија снага, ето, сада знамо, извире из препуних џепова, рецимо, једног Драгана Шолака!?

Да ли је ово потврда нечега што се одавно прича, да је Драган Ђилас само “ситни дугоноги потрчко крагујевачког муљатора видео касета”? Шта је онда Тања Фајон и њена европарлааментарна група за пристисак на Србију? Лоптица за голф којом се поиграва Драган Шолак…

Али, ускоро ће време, када ће и Шолак бити дегажиран, као његова лоптица на голф терену на Бледу – јер није ништа испунио од обећаног својим менторима?! А, признаћете, много их је до сада коштао…

П. Ј.

Оставите Коментар