Лидер Покрета слободних грађана, глумац Сергеј Трифуновић својим говором на протесту испред Скупштине шокирао је комплетну јавност у земљи.

Трифуновић је отворено псовао, претио и ширио расну, верску и националну мржњу, а нико од осталих говорника и лидера СЗС није ни покушао да се огради од тога!

У видно алкохолисаном стању Трифуновић је са бине бљувао најприземније увреде и простаклуке.

– Здраво уличари, незахвална бандо која сваки дан расплаче свог председника који чак и не спава… – обратио се Трифуновић окупљенима, па је представнике власти назвао „плачипичкама и слинама“, а грађане оптужио да су изгубили достојанство „јер за 1.000 динара подржавају СНС“!?! То му није било довољно, па је ничим изазван извређао и припаднике мађарске националне мањине и мигранте:

– Народ одлази, а Вучић насељава Арапе, Мађаре, Сиријце… – рекао је Трифуновић, у току чијег говора је неколико стотина демонстраната напустило протест.

Сергеј је своје обраћање завршио опсовавши мајку председнику државе: – Триста ти мајки је*ем -урликао је лидер ПСГ у микрофон.

Коментаришући овај скандал, лидер СВМ Иштван Пастор каже да је забезекнут Трифуновићевим наступом.

– Не знам да ли је реч о шовинизму, ксенофобији или глупости. Или можда о свему томе заједно?! Трифуновић је показао своје право лице и крајње је време да примени познато правило да се шустерски калфа врати у шустерај! Он не може да понизи и жигоше војвођанску мађарску заједницу. Није их Вучић довео у Србију, али неће их отерати ни Трифуновић – подвлачи Пастор.


М. Д.

Оставите Коментар