Јавне личности Србије углавном су идоли младих и неко на кога се нове генерације угледају, али и код њих има оних који користе бруталне псовке. Међу највећим псовачима су и политичари, певачи, али на опште изненађење и спортисти.

1. Зорица Марковић

„Семе ти је*м крваво“, „Распала џукело“, „Штрокава гадура“ и „Смрдљива дегенчина“ – само су неке од „бриљантних“ псовки певачице Зорице Марковић која је апсолутни рекордер у броју свађа и изречених псовки у јавности. Њене псовке постале су култне, а данас је придодала још једну када је у свађи са Мирком Гаврићем музичког продуцента назвала: „Пед**чино социјална“.

2. Војислав Шешељ

„Г*вно, ку*ва, будала, мајмунолики, по*ушите ми“ – је код радикала добар дан. Готово да не постоји човек на политичком небу Србије који није доживео да га вређају и проклињу чланови Српске радикалне странке на челу са Војиславом Шешељем.

Наравно, неприкосновена псовка Војислава Шешеља је она у Хашком трибуналу, а ако желите да је се присетите погледајте видео…

3. Дарко Миличић

На псовке нису имуни ни спортисти… Ипак, један кошаркаш померио је све границе. После пораза од Грчке на Европском првенству, Дарко Милић није бирао речи којима је извређао судије са тог меча. Ударио је из све снаге, а „Три го*нара највећа, ове три пи*кетине, мисле да су неки ку*ац, је*ем им ли ја маму у пи*ку, ако има ћерку и ћерку ћу да му кар*м“.

4. Лепи Мића

„Ку*вет’но распала“, „Ј*бем ти матер у уста смрдљива“ су већ познате вулгарне фразе певача и ријалити играча Лепог Миће који је без конкуренције у брзини изговорених вулгарности. Мића из сезоне у сезону повећава број псовки, међутим, неке су постале култне.

Није псовка, ал’ је дражесно: ВЕЉА ДА НАГНА БАБУ

Некада давно, на брдовитом Балкану, на високом државном нивоу у Србији расправљано је како да се поправе односи наше земље и САД. У то време државни секретар земље која је 1999. била предводник у бомбардовању Југославије била је Мадлен Олбрајт, старија дама не баш пријатна мушком оку… па, било ком оку.

Једна од идеја била је да „жртву“ поднесе чувени политичар из Чачка, домаћин Велимир Веља Илић, који је пристао, ако се и остали сложе, да „нагна бабу“. Та „операција“ је требало да смири непријатељске САД, али предлог није прошао… Како је то све изгледало сведочили су неки од учесника догађаја тих година, гостујући на ТВ Пинк, у Скривеној камери. Погледајте и исплачите се к’о људи!

5. Милутин Мркоњић

Бииииип, бип, бип, бииииип… бип, биииииип“… Све што од псовки можете да замислите, може да стане под овај „биииип“, и то само у нешто више од једног минута.  Јер, ако кажемо: Милутин Мркоњић, онда вам је јасно какав је капацитет у питању – и политички и псовачки. Ево, погледајте и послушајте како је једном Мрка дочекивао Томислава Николића, пре него што је овај постао председник Србије… ако успете да разазнате од силних „бип-ова“.

6. Марија Кулић

„Ј*бо те Младен Вулетић у дупе, и тебе и жену, и живо и мртво и племе и семе. Пи*ка ти материна мајмунска!“ је псовка коју је Марија Кулић ријалити учесница „Задруге 2“ изговорила у програму због чега је водитељ Огњен Несторовић остао без речи. А видео у ком Марија изговара ове речи постао је један од најгледанијих на Јутјубу.

7. Наташа Беквалац

„Због да једеш го*на“ свакако није најгора псовка коју је једна јавна личност изговорила, али је ова изјава певачице Наташе Беквалац постала култна и многи је цитирају. Певачица је ову псовку изрекла глумцу Сергеју Трифуновићу који се тада нашао у улози водитеља и покушао певачицу да понизи, због чега је она бурно реаговала мислећи да ова изјава неће бити снимљена. Ипак, Наташина псовка отишла је у етар и постала популарна.

8. Јелена Карлеуша

„Да ми га добро по*уште вечерас, нажалост!“ псовка је коју је Јелена Карлеуша 2011. година изговорила на концерту у зајечару где су се појавили њени антифанови. Певачица је са осмехом опсовала публику, а затим им запевала. Јелена која је позната као неко ко „нема длаке на језику“, врло често путем друштвених мрежа опсује оног ко јој се замери.

9. Велимир Илић

„Да вам се не на*ебем мајке, попушите ми к*рац“ – Лидер Нове Србије и бивши министар Велимир Илић  прославио се почетком 2000-их када је оплео по Небојши Човићу, тадашњем коалиционом партнеру из ДОС-а, али се ту није зауставио. Извређао је новинарку Ољу Бећковић, а затим се обрушио на новинаре Телевизије Студио Б, претећи да ће их „побацати кроз прозор“…