Светски медији су две недеље извештавали о дешавањима у Авганистану, посебно на аеродрому у Кабулу, ти извештаји су били дозирани, међутим, појавио се шок снимак снимљен камером једног маринца о томе шта се и како заправо све дешавало.

На видео снимку који траје осам минута може се видети свашта… како маринци гуменим мецима пуцају на цивиле, бацају сузавац, али користе и сачму и пиштољ са циљм да савладају масу која је желела да уђе на аеродром.

Сцене пуцњаве, ударања, плача жена и деце су језиве, док су они покушавали да спасу главу од талибана сачекали су их војници који нису нимало били срећни па је допшло до конфликта.

Ма колико били груби помагали су онима који су од сузавца падали у несвест или били повређени у прескакању зида да би се домогли слободе.

Такође камера је приказала и на који начин су маринци пред одлазак демолирали возила МРАП МаxПро да не би талибани имали користи од истих. Маринци у свом стилу су демолирали и собе вероватно у хотелу недалеко од кога је страдало 13 а рањено 15 њхових сабораца.

Подсетимо, амерички марицни стигли су 16. августа на кабулски аеродром како би помогли евакуацију и обезбедили полетање и слетање авиона. Пакао који је уследио трајао је 15 дана све док дан пред истек рока америчка војска није заувек отишла из Авганистана.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар