СРБИ из мултиетничког села Доња Брњица надомак Приштине поручили су, након синоћњег инцидента у том селу када је непозната особа пуцала из ватреног оружја у близини школе где су била српска деца, да су забринути и да траже заштиту од полиције и Kфора.


Златко Миладиновић рекао је да су забринути, пре свега за своју децу и имовину.

  • Ово је ситуација где треба да се стане на крај овоме. Иза овога стоји неко, ово није први пут, пре три ноћи сличан случај, само што имамо срећу да се све завршило како треба – рекао је Миладиновић.

Он је апеловао на Kфор, полицију и представнике Срба да седну за сто и причају, истичући да овдашњи Срби одавде немају где.

  • Тражимо од полиције да нам каже шта су урадили, од њих тражимо да нас заштите или ће нас бранити или ћемо се сами бранити, другог излаза немамо – поручио је Миладиновић.

Младен Ђошић из Доње Брњице рекао је да се инцидент догодио око 19.30 сати и да су видели децу како беже, након чега су се окупили око цркве и родитељи и деца, одакле су позвали полицију.

  • У страху смо како ће бити даље. Оно што је најважније је безбедност деце – рекао је Ђошић.

Он је додао да су Срби уплашени и да је најгоре што може да им се деси – да морају да организују страже како би чували децу и имања због безбедности.

Непознати нападач пуцао је синоћ из ватреног оружја у близини шклоле у Доњој Брњици код Приштине, где су се у том тренутку налазила српска деца.

Нападач је испалио један метак, а није било повређених.

Kако су рекли неки од Срба из села, до инцидента је дошло када су две особе пришле деци, а један од њих је извадио пиштољ.

Након тога деца су почела да беже, а нападач је потрчао за њима и испалио један хитац, навели су мештани.

Инцидент су забележиле сигурносне камере.

--

1 KОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here