У ОКРШАЈУ припандика полиције и албанских шумокраидица који су са десетак трактора бесправно секли шуму у куршумлијском селу Растелица, према поузданима сазнањима „Новости“ испаљено је више од 200 метака, али срећом нико није повријеђен.

Наиме, припадници српске полиције у поподневним часовима уочили су више десетина шумокрадица како тракторима извлаче шуму из овог села на административној линији куршумлијске општине.

– Албанских шумокраидца је било између 40 и 50 а ту је било и десетак њихових трактора којима су извлачили шуму. Када су уочили припаднике полиције која патролира на овом подручју отворили су ватру из аутоматског оружја али су им полицајци одговорили. Иако су шумокрадице тракторима побјегли на подручје Косова и Метохије, на мјесту гдје су бесправно сјекли шуму била је права “поплава” метака јер су и припадници полиције и шумокрадице пуцали – истиче за „Новости“ извор упознат са овим, трећим по реду инцидентом који су албанске шумокрадице изазвале на подручју овог дела административне линије куршумлијске општине.

Иначе, упади шумокрадица у куршумлијска села уз административну линију трају од 1999. године, односно доласка међунарондих снага на КиМ које су задужене за безбедност косметске стране административне линије.

Село Растелица, посљедњих неколико година није стално настањено а неколико кућа оживи углавном током летњих месеци.

Оставите Коментар