Двадесетједногодишњи Александар Ј. рањен је у понедељак навече у мултуетничком насељу Суви до у Северној Косовској Митровици

Фото: А. Станковић
Фото: А. Станковић

Двадесетједногодишњи Александар Ј. рањен је у понедељак навече у мултиетничком насељу Суви до у Северној Косовској Митровици. По речима др Милана Ивановића, директора КБЦ у Косовској Митровици младић је задобио прострелну рану у пределу потколенице и тренутно се налази на интензивној јединици Клиничко болничког центра.

– Младић је срећом ван животне опасности и тренутно се налази на интензивном одељењу како би се приступило оперативном захвату – рекао је за „Новости“ др Ивановић.

Према сазнањима “Новости” из полицијских извора на младића који се кретао пешице пуцала особа албанске националности из возила које је туда наишло.

– У возилу су се налазила два лица од којих је један човек албанске националности изашао и ударио српског младића дршком пиштоља по глави а потом му пуцао у пределу потколенице – истиче извор „Новости“ и напомиње да је младић срећом остао у свесном стању при чему је позвао полицију.

Напад се, како додаје наш извор догодио у 21:05 часова код трафо-станице у овом насељу а повређени младић је потом пребачен у КБЦ где се очекује оперативни захват.

Осудивши рањавање српског младића Горан Ракић, градоначелник Северне Митровице је истакао да овакви напади не доприносе миру у покрајини поготову непосредно после преговора Београда и Приштине у Бриселу где је договорено да се отворена питања решавају мирним путем.

– Изгледа да је само српска страна спремна и опредељена за мирно решавање проблема, које је немогуће решити уколико се понављају напади на Србе – истиче градоначелник Ракић додајући да су се у поменутом насељу често дешавали напади на Србе због чега је ,како истиче, неопходно веће присуство полиције.

Д.Зечевић

Извор: novosti.rs