На парламентарне изборе, ипак, не идемо са Миланом Стаматовићем“, каже за „Блиц“ Александар Шапић, лидер Српског патриотског савеза, СПАС.

Шапић објашњава зашто је после мање од два месеца променио одлуку.

  • На председништву странке у петак смо донели дефинитивну одлуку да на предстојеће изборе изађемо самостално. Са Стаматовићем се очигледно нисам добро разумео јер, кад смо први пут разговарали, схватио сам да је Здрава Србија одлуку о изласку на изборе већ донела, а да су онда дошли са мном да разговарају. Након договора који смо постигли речено ми је да је остало само да се излазак и формално потврди на органима странке – наводи он.

Од тада је, истиче, прошло већ више од месец и по дана, али те одлуке још нема.

  • Штавише, господин Стаматовић је опет изјавио да они предлажу одлагање парламентарних избора и да још не зна да ли ће на њих изаћи. Због свега тога, заиста не бих желео да ни Стаматовић, ни његова странка, имају било какву врсту притиска око своје одлуке о изласку на изборе само зато јер се ми нисмо добро разумели – наводи председник СПАС-а.

Он каже да не зна да ли неко други притиска Здраву Србију да не изађе на изборе, али последње што жели је да се неспоразум протумачи као притисак са његове стране да се странка Стаматовића појави на листићима.

  • Ја никад никога нисам убеђивао, а још мање притискао да донесе било какву одлуку па не желим да се стекне утисак да то сада радим. Стога смо дефинитивно одлучили да на изборе изађемо самостално, како сам и најавио пре две године кад је СПАС формиран – наглашава он.

Фотографија није утицала на одлуку

На питање да прокоментарише фотографију која се недавно појавила на друштвеним мрежама, а на којој је Стаматовић у загрљају са функционером СНС Николом Селаковићем и да нам каже да ли је то можда довело до прекида сарадње, Шапић каже:

  • Видео сам фотографије, али она заиста нема никакве везе са овом одлуком. Притом је неваспитано коментарисати нечије приватне фотографије, па то нећу чинити, јер је то приватна ствар – наглашава он.

Пре нешто мање од два месеца, Шапић је одржао заједничку конференцију са Стаматовићем када су обелоданили заједнички наступ на пролећним парламентарним изборима. Нешто касније прикључио им се и Стевановић. Након свега, Шапић за „Блиц“ каже да на локалу наставља разговоре са групама грађана о заједничком наступу, док ће на републици СПАС ипак ићи сам.

„Верко је код Стаматовића па је излишно говорити о њему“

Верољуб Стевановић је такође најављен као будући Шапићев партнер за учешће на изборима. Како његова организација Заједно за Шумадију није странка већ покрет, а покретима није дозвољено учешће на изборима, он је постао потпредседник Стаматовићеве странке. На питање да ли то сада значи да сарадњу прекида и са Верком, Шапић истиче:

  • Верољуб Стевановић је потпредседник Здраве Србије и део је Стаматовићеве странке, тако да је излишно говорити о њему као појединцу – закључује он.

Оставите Коментар