Како је Крим дуго година био руска земља ван званичних граница Руске Федерације, тако и српске земље и даље остају ван Србије – говоримо о Црној Гори, Републици Српској у Босни и Херцеговини, пораженој Српској Крајини у Хрватској, као и територију Косова коју су запленили сепаратисти. Ово је на конференцији за новинаре у Санкт Петербургу изјавио председник странке Српска десница Миша Вацић, како јавља дописник „Полит Навигатора.“

Вацић сматра да се ситуација на Балкану мења набоље за Србе. У Црној Гори су српске снаге могле да побољшају своју парламентарну заступљеност на изборима. Сада би требало да удруже снаге са председником Србије Александром Вучићем и лидером Републике Српске Милорадом Додиком.

„Тренутна ситуација на Балкану је таква да први пут имамо ситуацију да у руководству Босне и Херцеговине постоји представник српске стране, који стоји поред председника Републике Србије, а иста ситуација ће бити и са премијером Црне Горе. Они су у целини. То је  и културно и језичко српска територија. Ово је гарант заштите безбедности срба који су изван земље, изван саме Србије“, рекао је Вацић.

Вацић је подсетио и на обећања снага које су дошле на власт у Црној Гори да ће повући признање независности Косова. 

Такође, Вацић сматра да је заштита потребна не само Србима који живе на Косову, већ и становницима уништене Републике Српске Крајине на територији Хрватске, који су 90-их страдали од геноцида.

„Срби не живе само у Србији, овај концепт је много шири. Српска земља је и Црна Гора и Република Српска на територији Босне и Херцеговине и окупирана Република Српска Крајина у Хрватској, као што је и територија Крима увек била руска земља и сада се, захваљујући Владимиру Путину и руској војсци, Крим вратио у састав Русије. Само  не бих желео, да на овом месту, руски народ у Републици Донбас не преживи оно што су Срби морали да преживе на територији Републике Српске Крајине. Сада нам терористи покушавају одузети Косово и Метохију. Шта ће се догодити овде у будућности не зависи само од нас Срба и наших жеља, снаге, већ и од тога колико је Русија јака „, рекао је Вацић.

У јединству Срба на Балкану, он види перспективу за Србе са Косова.

„Наш пут ка слободи, уједињењу, јединству српских земаља је као и територијама руског света, пут је вечите борбе и није питање можемо ли нешто учинити сада, питање је да ли то можемо учинити у будућности. Да не би погоршали ствари својим политичким корацима и одлукама, а да бисмо сачували свој народ, потребно је развијати своје државе „, закључио је Вацић.

Вецић је за руске медије рекао да Србија никада неће ући у НАТО.

„Србија има политичку платформу војне неутралности. Ово је одговор на чињеницу да не желимо у НАТО. Уверавам вас да Србија никада неће ући у НАТО „, рекао је Миша Вацић.

Такође, он  је приметио да његова странка Српска десница отворено говори о потреби да Србија уђе у ОДКБ.

„Такође морам да истакнем, да свака слобода почиње економском неовисношћу. Верујем да можемо да сачувамо своју слободу и независност ако смо у економским односима са Русијом, Кином и земљама БРИКС-а,  али приоритет нам је Русија, јер ова земља има највеће тржиште, а Србија је мала сила, али са храбрим народом. Међутим, чак и храбрим људима треба нешто да поједу „, објаснио је он.

Вацић је нагласио да странка Српска десница подржава послове увоза и извоза са Русијом, а не са Европском унијом. Уз ово, Вацић је приметио да Србија може слободно да купује руско, турско и француско оружје, стога многи руси верују да Србија седи на више од две столице, али Србија има само један вектор, који се природно окреће ка Русији.

„Европска унија се интерно урушава, али придруживање Европској унији не би требало да омета добро суседске и пријатељске односе између Србије и Русије.“

Руски политичар Николај Старков рекао је да јен за Србију смртна опасност да буде у западној зони утицаја.

„По мом мишљењу, Србија се увлачи у зону западног утицаја. Полако покушавају да се повуку и морам рећи да у томе успевају, али са  друге стране, у Србији постоје здраве патриотске снаге различитог спектра које схватају да то значи смрт Србије као државе. „

Депутат Државне думе Русије Виталиј Милонов поздравио је одбијање Владе Србије да упркос притисцима уведе санкције Русији.

„Ништа у Србији неће успети боље након уласка у Европску Унију , јер ће морати да прихвате њихова заједничка правила. Пољопривреда у Србији је главни део прихода, они ће највише страдати, јер неће моћи да се носи са конкурентима у другим земљама Европске Уније, који су повољнијим за пољопривредне послове.Наравно, десиће се оно што се догодило многим другим земљама и балтичким државама, млади ће отићи да раде као конобари у богатијим земљама, а Србија ће бити празна територија.“

Такође је важно напоменути да, упркос притисцима европских партнера, српска влада одбија да уведе санкције против Русије – рекао је руски депутат.

Лидер Српске деснице Миша Вацић налази се у дужој посети Русији где ће у Москви, Санкт Петерсбурку и Новосибирску учествовати на конференцијама и имати сусрете са представницима руске Думе и лидерима руских странака.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар