Руски безбедњаци су већ стигли у Београд поводом посете Владмира Путина која је планирана за 17. јануар, а тада бисмо и први пут у Србији могли да видимо и „звер“ најмоћнијег човека планете!

У питању је његова лимузина „кортеж“ у којој се први пут провозао прошле године на инаугурацији у Москви. Према речима професора и народног посланика Зорана Драгишића нема сумње да ћемо на београдским улицама заиста и видети моћну лимузину.

– Сигуран сам да ће Руси са собом донети и „кортеж“ јер је реч о возилу које пружа 100 одсто безбедности, а ми такво возило немамо да му понудимо. Уверен сам да ће Руси инсистирати да то возило дође у Србију – навео је Драгишић.

Он додаје да наше службе имају добру сарадњу са руским колегама:

– С обзиром на то да ово није прва Путинова посета Србији уверен сам да неће бити никаквих проблема. Као и током ранијих посета биће највише мере обезбеђења, а највећи безбедносни изазов ће сигурно бити окупљање испред Храма Светог Саве. Међутим, Путин је био у Београду и на војној паради, а то је било далеко компликованије обезбедити него што ће бити окупљање на платоу испред Храма Светог Саве, али сигуран сам да ће сваки милиметар руте којом се буду кретали Вучић и Путин бити покривен.

Руска председничка лимузина је опремљена да издржи све – од напада мецима, преко пројектила, па чак до нуклеарне експлозије. Приликом државних посета „кортеж“ се транспортује теретним авионом „иљушин“.