Kоронакриза је раскринкала многе контрадикције више него сви медији и написане књиге. Раскринкавање још није готово. Тек смо на почетку.

Овај пут ћемо говорити о чудној промени уређивачке политике изманипулисаних руских медија, као и о њиховој партиципацији у превари Русије и председника Владимира Путина.

На самом почетку коронакризе, руски медији су извештавали објективно. Међутим, након првог таласа коронакризе, примећено је да у вестима нешто не штима.

Руски медији који информишу из европских престоница су преко ноћи почели “да заборављају” шта каже друга страна. Појављују се мејнстрим епитети који бацају сумњу на особе које пропитују коронакризу.

Француски професор Дидиер Раул, преко ноћи, од врхунског стручњака за коронавирус, за руске медије постаје контроверзна особа, иако се ништа није променило у његовим изјавама.

Други пример је белоруски председник Александар Лукашенко који је свима одлучно рекао НЕ и одабрао свој пут у решавању коронакризе, без карантина, под мотом “рад и спорт”. Резултат свега: 40 пута мања смртност у Белорусији него у земљама које су карантином избезумиле свој народ.

И овај пут су руски медији остали неми. Лукашенко је све ређе красио насловнице руских медија. Неки су покушали лажним информација да дискредитују белоруског председника. Није им успело, јер аргумената нема, осим субјективних инсинуација. Информације није више могуће прикрити. Логика све избистри. Шта се онда десило?

Kако су Рисија и Путин преварени?

Kао и све друге земље, Русија 12. маја излази из карантина. Бројчано највећи град у Европи, Москва је била највише “погођена” епидемијом коронавируса. Прекид карантина ће започети отварањем индустријских предузећа.

Од самог почетка коронакризе градоначелник Москве Сергеј Собјањин био је против тоталног карантина, што је јавно рекао 8. априла, међутим само два дана касније, 10. априла, “променио” је мишљење.

Поборник карантина и велики критичар градоначелника Москве, био је свима познати западно оријентисани левичар Алексеј Навални, тврдећи да предузете мере нису довољне.

“Мислим да ће се карантин продужити до лета. Динамиком којим напредује коронавирус, засигурно се неће завршити у мају. Видимо да наша влада полако укида само-изолацију и карантинске мере. Све више и више фабрика у московској регији ради, поготово оне стране. Они желе да укину мере карантина, јер не желе људима да дају новац. Желе да их натерају да раде у време када се боримо против епидемије. Мислим да то није добра идеја, јер ни у једној земљи карантин није укинут, због тога он треба да буде продужен до лета”, рекао је Алексеј Навални, 9. априла.

Навалном и његовим западним спонзорима очигледно одговара карантин. Отворено критикују што Русија не дели “хеликоптерски новац“, већ жели да настави пут економског развоја који је Русију извукао из хаоса пре Владимира Путина.

Превара – корак по корак

Сада када је већ све готово, већ се зна да је на одлуку градоначелника Москве Сергеја Собјањина утицао Нил Фергусон са својим упитним математичким моделом.

Фергусон је недавно поднео оставку јер је сматрао да је карантин добар за друге, али не и за њега. Математички модел Фергусона по којем су САД, Русија, Енглеска и друге земље увеле стриктни карантин, показао се упитним.

Фергусон је иначе саветник СЗО-а (Светске здравствене организације), Европске уније, Светске банке, британске и других влада. Постоји веза и с Бил Гејтсом. Kратко речено, пример глобалистичког можданог склопа.

Фергусону су се прикључили прозападни руски научници, тврдећи да дневна прогресија заразе износи 33% у периоду од 18. до 29. априла. Упозоравали су да ће сваких 60 сати у Русији бити дупло више заражених и да ће Русе убрзо стићи судбина Италије и Француске. Kао што то раде манипулатори, “заборавили” су да кажу да се ради о повећању заражених са 106 на 160 тј. 54 више заражених на 12.000.000 Московљана.

Према овој интелектуалној манипулацији, само у Москви би данас имали више од 9.000.000 заражених. Данас број заражених у читавој Русији износи 209.688. Математички модел Фергусона и других експерата се показао тотално погрешним. Можда ипак Фергусон није дао оставку због посете љубавници, већ због кардиналне грешке и штете коју је нанео?

Под притиском прозападних левичарских медија, који су свакодневно тражили чвршћу изолацију и масовно тестирање, градоначелник је изашао с новом проценом од 300.000 заражених, што је био шок.

Чак се и Алексеј Навални питао коју је математичку формулу користио градоначелник Москве јер резултат не одговара стварности. Тог дана градоначелник Москве, под утицајем медија и статистика које су се темељиле на врло малом броју заражених, вероватно је подлегао пропаганди.

Објашњење: Замислите да данас имате једну заражену особу, а након три дана додатне две особе. Дакле повећање је 33% свака два и по дана. По овом математичком моделу читава Планета би била заражена за мање од три месеца.

Нагла промена стратегије

Под утицајем градоначелника Москве, 29. априла председник Владимир Путин мења стратегију. Више нико од руских функционера не излази у јавност. Иако Русија има најбољи систем за биолошку заштиту на свету, Русија преузима француски и италијански модел којег промовишу СЗО и мејнстрим стручњаци. Применом про-западне стратегије, Русија у очима СЗО постаје добар ученик.

Русија је, као добар ученик СЗО-а, друга на свету, с 5.448.463 урађених тестова. На жалост Навалнија и западних ауторитета, резултати откривају погрешне математичке моделе западних експерата и СЗО-а.

Изгледа да коронавирус није тако заразан, како се у почетку сматрало. Русија има вероватну најмању стопу смртности у односу на све западне земље које су примениле строге мере изолације.

Лажи руских ауторитета или незнање?

Руски ауторитети су почели да се губе. Сматрали су да Русија није доживела врхунац епидемије. Руски медији су писали да врхунца епидемије неће бити и да је стање стабилизовано, што нема везе са науком.

Епидемија без почетка, врхунца и краја не постоји. Статистике су ипак откриле праву истину. Док су медији и ауторитети писали о стабилизацији, врхунац епидемије је већ прошао две недељ раније тј. 19. априла када је у Русији детектовано 3.700 новозаражених, а максимални број мртвих је био 29. априла када је умрло 67 особа.

Током овог периода, медији су вршили притисак на ауторитете да приступе што већем броју тестирања. Несвесно или свесно су одржавали епидемију у животу, тражећи што масовнијим тестирањем већ давно прошли врхунац заразе.

Kако оправдати ову грешку?

Свесне своје грешке, власти све више говоре о епидемији без врхунца, како би оправдале наметнуте ригорозне мере русом народу. Руски Министар здравља, знајући да нема епидемије без врхунца заражених, не жели о томе да прича, него говори о односу заражених и оних који су оздравили.

Kод прозападних левичара, које предводи Алексеј Навални, настала је паника. Нису се остварила апокалиптична предвиђања која су предвиђали поборници стриктног карантина, а што би вероватно угрозило просперитет Русије и руског народа.

Хоће ли руска власт признати или не, грешку о увођењу претераних мера, које су им перфидно наметнули западни експерти и СЗО, тотално је небитно. Битно је не упасти изнова у исту клопку код нових, евентуалних епидемија у будућности.

Лукашенко – Путин 2:0

Најтеже ће бити председнику Владимиру Путину који је морао да откаже јавну Параду победе 9. маја, док се Белорусија, на челу са Александром Лукашенком, одлучила на супротно.

Kако ће председник Владимир Путин објаснити свом народу да је политичко и економско управљање кризе у Москви тотални неуспех, знајући да је без карантина у Белорусији од коронавируса умрла 121 особа, велико је питање?

Белоруски модел смета чак и руским медијима. Током параде у Минску 9. маја, руски медији су учинили страшан гаф, у стилу западних мејнстрим медија. Током војне параде, један руски медиј је реализовао репортажу с гробља, интервјуишући особе која су дошле да уреде гробове својих ближњих, наводећи да је Белорусија учинила грешку што свој народ није ставила у карантин. Белорусија је одмах реаговала и избацила овај руски медиј из своје земље.

Пропаст идеје прозападне глобалистичке левице

Пројекат руских левичара да Русију ставе у тотални карантин и наметну универзална примања која би испразнила руске резерве, није успео. Руски Министар финансија Силуанов објаснио је 6. маја зашто “хеликоптерски новац” у Русији није решење. “Рубља није резервна валута што значи да нема могућности континуиране емисије.” Изјава Министра Силуанова даје наду, јер Русија није упала у клопку Запада.

Поука за све

Русија ће се сигурно извући из ове кризе, захваљујући резервама које су створене за време председника Владимира Путина.

Вероватно је научила лекцију за будуће евентуалне кризе. Ако смо ми, мали и небитни Балканци, схватили манипулацију, засигурно је схватила и Русија, која ће знати како да се понаша у сличним ситуацијама.

Писали смо о томе како је Kина одговорила на кризу. Прво је кренула стазама западних земаља, али се одмах адаптирала ситуацији.

Очигледно је схватила манипулацију и карантин ограничила само на Вухан.

Kако објаснити некоме да је страшни коронавирус из Вухана заразио читав свет, а поштедео карантина државу Kину која броји милијарду и по људи? Верујте нам, никако, јер логике нема.

1 KОМЕНТАР

  1. pa sve se slaze , odavno od kako je demokratija zadisala punim plucima nestala je logika i ono sto se zvalo zdravim razumom . Bilo je toga nekada , ali vise ne .
    Da zanimljivo bas ali istina je cudo , kao i voda kad tad pronadje neku rupicu i izbije tamo gde ne treba . Kad tad
    E sad ko ce , kako i kada platiti za ogromnu stetu nanesenu ljudima i beskrajno veliku patnju , maltretiranja , zastrasivanja pokazace vreme .

Оставите Коментар