Самозвани безбедносни стручњак Дарко Трифуновић тврди да је Путин обучавао Шиптаре док је био шеф КГБ у Источној Немачкој. То је наставак кампање која треба да Србима огади Русе и Русију.

Самозвани безбедносни стручњак Дарко Трифуновић оптужио је јуче председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина да је основао ОВК, односно да је обучавао албанске терористе док је био шеф КГБ у Источној Немачкој!?

Трифуновић је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Хепи, рекао да је ова злочиначка организација основана средином осамдесетих година прошлог века и да је кључни човек у њеном стварању био Путин, у то време први човек совјетске обавештајне службе у Берлину?!

Теорија без покрића

Трифуновић је јуче за Информер поновио своје сумануте тврдње и рекао да стоји иза свега јер наводно поседује документе Савезне службе државне безбедности бивше Југославије у којима ово пише!?

Према његовим речима, Албанија и Источна Немачка осамдесетих година 20. века биле су под пуном контролом совјетских служби, које су и основале ОВК.

  • ОВК је основана осамдесетих година под називом Стаљинистичко-лењинистички покрет Албанаца за одвајања од Југославије. Ова организација направљена је од стране Штазија, тајне службе Источне Немачке, и албанске тајне службе Сигурими. У то време, Албанија и Источна Немачка биле су под контролом совјетских служби. Човек који је био кључан у стварању шиптарске терористичке организације био је лично Путин. Он је у то време врбовао и Ангелу Меркел да ради за Москву. Све ово не говорим ја, већ стоји у документима Савезне службе државне безбедности Југославије – тврди Трифуновић, који занемарује чињеницу да је ОВК, по свим релевантним изворима, основана тек 1993. године, а да је Путин био агент КГБ у Источној Немачкој од 1985. до 1989. године.

Коментаришући ове наводе, безбедносни стручњак Милан Петрић истиче да је Трифуновићева теорија бушна са више страна.

  • Ова тврдња о Путину уопште не пије воду јер он у то време није имао овлашћења за такве крупне међународне програме. Уосталом, да је то истина, Русија би ваљда и данас руководила терористичком ОВК. То значи да до ратова на Балкану не би ни дошло, јер Русија не би хушкала једног савезника на другог. Сумњам да је и ова тврдња део антируске пропаганде. Она се уклапа у све учесталије теорије да је Русија крива за све кризе чији су прави аутори НАТО пакт и ЕУ – наглашава Петрић.

Лидер ‘Заветника’ Стефан Стаменковски каже да је Дарко Трифуновић познат као неко ко за рачун западних ментора користи сваку прилику да пљује по Русији и Русима.

  • Трифуновић је познат и по томе што се лажно представља да је редовни професор Факултета безбедности, па је и сам декан факултета морао отвореним писмом да то демантује и да се огради од овог самозваног професора и експерта. Најбољи показатељ о томе колико је острашћен јесте ниво лажи и неистина којима се служи и када је у питању ОВК. То је терористичка организација коју су основали, финансирали, обучавали и помагали самозвани експерти САД и ЦИА. Са друге стране, Руска Федерација и Путин заступају став о недељивости наше територије и не прихватају да се прекраја међународно право и Резолуција 1244. Управо руским лобирањем спречен је улазак ‘Косова’ у Унеско и Интерпол – подсећа Стаменковски.

Ништа без доказа

Политиколог Александар Павић каже да за овакве крупне оптужбе морају да постоје јасни докази.

  • Када неко износи тако озбиљну оптужбу на рачун било које јавне личности, а поготово председника најмоћније нуклеарне силе на свету, а уз то још и Србији блиске савезничке земље, морао би за то да изнесе озбиљне доказе да би био озбиљно схваћен. У овом случају, никакви докази нису понуђени, тако да је и оптужба неозбиљна. С друге стране, ако поседује документе, мораће да их покаже, иначе је ово само тврдња без покрића – закључује Павић.

Д. Кљајић

Оставите Коментар