У Москви је обележен Дан победе над фашизмом, а тим поводом је одржан и свечани пријем у Кремљу. Руски председник Владимир Путин је привукао пажњу сусретом са једном симпатичном бакицом. У питању је његова некадашња учитељица Вера Гуревич.

Иначе, Вера је била Путинова разредна од петог до осмог разреда у школи број 193 у Лењинграду. Одсек за немачки језик Факултета за стране језке Лењинградског института А.Х. Херцен завршила је 1958. године, када се и запослила као наставник немачког у средњој школи број 193 у Рејону Дзержинског у Лењинграду. Написала је монографију „Владимир Путин. Родитељи. Пријатељи. Наставници“.

Својевремено је испричала како је њен бивши ђак, враголасти дечак „непресушне енергије“ у вишим разредима средње школе „окренуо лист“, поправио оцене и уписао се на факултет, а са њом до данас остао у пријатељским односима.

Путинова разредна рекла је да је шеф руске државе као дечак зрачио огромном енергијом. На питање да ли је имао лоше оцене, наставница немачког језика у пензији, без устезања је одговорила да је сигурно имао, јер је као мали био несташан.

– У нижим разредима основне школе, када је бежао са часова, а у повратку отварао сва врата и оглашавао се са „Куц-куц, то сам ја“ – рекла је.

Ипак, Путин је притом увек настојао да оправда поверење наставника. Осми разред завршио је само са четворкама и петицама и уписао се у школу хемијског усмерења. Али то га није привлачило. Он је одувек био особа хуманистичке оријентације. Поставио је себи циљ, да се упише на факултет.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here