У Москви је обележен Дан победе над фашизмом, а тим поводом је одржан и свечани пријем у Кремљу. Руски председник Владимир Путин је привукао пажњу сусретом са једном симпатичном бакицом. У питању је његова некадашња учитељица Вера Гуревич.

Иначе, Вера је била Путинова разредна од петог до осмог разреда у школи број 193 у Лењинграду. Одсек за немачки језик Факултета за стране језке Лењинградског института А.Х. Херцен завршила је 1958. године, када се и запослила као наставник немачког у средњој школи број 193 у Рејону Дзержинског у Лењинграду. Написала је монографију „Владимир Путин. Родитељи. Пријатељи. Наставници“.

Својевремено је испричала како је њен бивши ђак, враголасти дечак „непресушне енергије“ у вишим разредима средње школе „окренуо лист“, поправио оцене и уписао се на факултет, а са њом до данас остао у пријатељским односима.

Путинова разредна рекла је да је шеф руске државе као дечак зрачио огромном енергијом. На питање да ли је имао лоше оцене, наставница немачког језика у пензији, без устезања је одговорила да је сигурно имао, јер је као мали био несташан.

– У нижим разредима основне школе, када је бежао са часова, а у повратку отварао сва врата и оглашавао се са „Куц-куц, то сам ја“ – рекла је.

Ипак, Путин је притом увек настојао да оправда поверење наставника. Осми разред завршио је само са четворкама и петицама и уписао се у школу хемијског усмерења. Али то га није привлачило. Он је одувек био особа хуманистичке оријентације. Поставио је себи циљ, да се упише на факултет.

Оставите Коментар