Русија ће, као моћна и независна сила на светској сцени водити само ону политику која одговара њеним фундаменталним интересима, поручио је синоћ руски председник Владимир Путин у обраћању поводом Дана државне заставе.

Он је истакао да је жеља да се живи по сопственој вољи, не дозвољавајући спољни диктат, део генетског кода Руса, преносе РИА Новости.

„Русија је моћна, независна светска сила. Ми смо чврсти у томе да на међународној арени водимо само ону политику која одговара фундаменталним интересима Отаџбине“, рекао је Путин.

Нагласио је да је руска застава, подигнута пре више од три века на првом руском ратном броду, остала симбол Русије у тешким периодима њене историје – под Петром Великим у фази формирања Руског царства, на ратиштима Првог светског рата и у контрадикторним, тешким временима драстичних промена 1990-их.

„Данас је тробојница чврсто ушла у живот грађана као саставни део руске државности, симбол јединства народа, његове привржености отаџбини, спремности да брани националне интересе“, додао је.

Путин је изразио уверење да ће застава Русије заувек остати свети симбол за све генерације грађана земље, ““да ће их инспирисати на подвиг, радна достигнуцћа, освајање нових висина у науци, култури и спорту и изазивати осећај поноса на своју отаџбину“.

Оставите Коментар