Руске власти осигурале су макроекономску стабилност, изјавио је председник Русије Владимир Путин током сусрета са представницима немачког бизниса.

„Прошле године бруто друштвени производ порастао је за 2,3 одсто. Ове године пораст ће бити нешто скромнији, међутим и даље се задржава тенденција раста. Истовремено, пораст индустријске производње износи три одсто“, прецизирао је.

Путин је такође рекао и да је незапосленост у Русији на изузетно ниском нивоу (4,6 одсто), као и инфлација (3,6 одсто).

Руски председник је указао и на то да власти чине много тога како би се укинуле административне баријере и осигурао оптимални порески притисак на бизнис.

Говорећи о представницима страних компанија на руском тржишту, Путин је рекао да власти чине све како би се они осећали комфорно.

„Заинтересовани смо да се сви осећате комфорно. Предузимамо мере како би се побољшала пословна и инвестициона клима у земљи“, истакао је он, али и додао да треунтно власт не успева све да оствари што је намерила, али да се рад у том домену наставља.

Говорећи о немачким компанијама, Путин је рекао да управо та земља представља једног од најважнијих партнера Русије, стога Москва и жели да ојача билатералне везе.

„Москва цени прагматизам немачких бизнисмена“, закључио је руски председник.

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here