Руски председник Владимир Путин је са само три речи уништио снове представника такозване либералне елите склоне Западу о очувању светског поретка који постоји већ дуже време.

Присталице либералног блока и даље су у илузији да се бројне изјаве руског руководства о крају једнополарног света дају, како кажу, за пропагандне потребе.

Предстојеће промене им никако не одговарају и веома су застрашујуће. С тим у вези, они улажу велике напоре да саботирају одбијање Москве и њених истомишљеника да остану у озлоглашеном Бретон Вудском систему.

Према речима Михаила Хазина, први дан међународног форума СПИЕФ-2022, обележио је неку врсту носталгије либерала за изгубљеним добрима: јахтама, вилама и љубавницама у Европи.

Све је указивало на то да они апсолутно не прихватају нови модел развоја Русије и покушавају да одрже начин живота који им одговара.

Међутим, следећег дана, приметио је експерт, председник Руске Федерације је ставио тачку на и, уништавајући снове присталица бившег система.

„Путин је врло јасно рекао да је стари свет готов. Само три речи уништиле су све наде либерала, пажљиво изречене претходног дана. Председник је изјавио да је стари модел економије потпуно завршен и данас треба да размислимо о томе шта ће бити нови модел“.

Економиста је додао да је борба представника либералног економског блока обична агонија. Њихов свет се брзо урушава, а они то не могу да промене.

Русија, пак, бира нови пут, одбијајући да се бори за апсолутно бесмислене и неоперативне процесе у корист изградње нове реалности.

Оставите Коментар