ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације критиковао је данас директора предузећа „Уједињене бродоградње“ током састанка на ком је разматрано питање изградње нових пловила, пише ТАСС.

Руски председник је рекао да је кршење финансијске дисциплине штетно по интересе Отаџбине, чак и када је управо мотивисано тим интересима.

Путин је питао шефа „Уједињене бродоградње“ Алексеја Рахманова зашто је његово предузеће нагомилало толико неисплативих уговора.

Рахманов је одговорио да је корпорација деловала у корист муштерија, пре свега државних предузећа, како би што пре завршила изградњу бродова, а да је питање новца било у другом плану.

– Можда је то погрешан приступ, ја се посипам пепелом, али увек ми се чинило да је на првом месту отаџбина, а онда наше финансије – рекао је Рахманов Путину.

– Желео бих да вам скренем пажњу на чињеницу да су интереси Отаџбине директно повезани са финансијском дисциплином – одговорио је Путин.

Према његовим речима, „кршење финансијске дисциплине није у интересу Отаџбине“.

– Што се тиче интереса купца, онда овде, наравно, треба да радите са купцем, да обезбедите његове интересе, али то не значи да треба да то радите тупаво: започните градњу, завршите, а онда се бавите финансијама, прилагођавајући све једно другом – нагласио је председник Руске Федерације.

Корпорација „Уједињена бродоградња“ је руски државни холдинг, са седиштем у Санкт Петербургу.

„Уједињена бродоградња“ је основана указом председника Путина 2007. године. 

Ове године, након покретања руске специјалне операције у Украјини, Аустралија је увела санкције против руске бродоградитељске корпорације.

Оставите Коментар