Ово је други пут да руски председник Путин, на глобалној сцени, каже да Федерална резерва више не заслужује статус и привилегију “светске резервне валуте” која омогућава неограничено штампање валуте.

Први пут је споменуо да је заправо рекао да је то претња руској националној безбедности.

У говору на Међународном економском форуму, у Санкт Петербургу, “руском Давосу”, председник Путин је поново потврдио свој став у вези са Федералном резервом и њеном међународном улогом. Не би требало дозволити “светској резервној валути” да, у овим временима, ужива статус који има. Апсолутна злоупотреба моћи, прекомерна додељена моћ и способност да се читава нација стави у окове, употребом валуте која чак ни није њихова сопствена, јој никада није требала бити дозвољена, али дошло је време да се овај систем распусти.

У говору на пленарној седници, Путин је оптужио Вашингтон да жели да “прошири своју надлежност на цео свет”.

„Али овај модел не само да је у супротности са логиком нормалне међународне комуникације. Главно је то да не служи интересима будућности. ”

Русија је била, и очигледно јесте, спремна да у глобалној трговинској размени користи систем крипто валуту, осигуран златом. Kада човек приђе микрофону и каже свету – “Најважније је да он (амерички долар) не служи интересима будућности”, а истовремено најављује да Русија, заједно са Kином, ради на механизму глобалне трговинске размене ван долара, па, морали бисте бити прилчно наивни да игноришете те речи.

Бусинесс Тимес је такође пренео:

Промене у глобалној економији “захтевају прилагођавање међународних финансијских организација и преиспитивању улоге долара која се … претворила у инструмент притиска једне земље на остатак света”, рекао је Путин .

Онда је рекао:

Шеф Kремља – чија је земља погођена бројним санкцијама САД – више пута је критиковао глобални финансијски систем који је успоставио Вашингтон након Другог светског рата.

Да будемо јасни о ефекту санкција против Русије. Ове санкције, које су требале да униште Русију, су заправо учиниле да њихова економија буде јача, отпорнија и сада је на путу дугорочног раста. Председник Путин је поздравио санкције тако што се једноставно окренуо народу и Русији, финансирао следец́и сет пројеката и Русију учионио самоодрживијом. Санкције више не функционишу, а Федералне резерве, амерички Трезор и западни савезници су упозорени.

И тако глобални план за контролисано рушење САД-а улази у следећу фазу, у којој се долар напушта од стране већине света као механизам резервне валуте и замењује се новим, глобалним системом крипто валуте који контролише ММФ. Без грешке, потези Русије и Kине да уклоне долар су тачно у складу са оним што глобалисти желе.

Садашњи трговински рат који Трамп нуди је савршен жртвени јарац за крај доминације долара. Ресетовање би требало да се деси, али банкарске елите желе да се увере да неће бити окривљене за патњу која ће бити проузрокована.

Оставите Коментар