Претње НАТО Москви и груписање војника и технике на границама Русије изазвали су бројне протесте становника Европе, али се испоставило да је бојазан да би могло доћи до светског рата неоправдана.

Пре него учине и најмањи корак према Русима војници САД и других земља морају да науче да управљају ратном техником. То је, очигледно, огроман изазов за њих свако мало направе неки инцидент, заврше у јарку или каналу.

Током вежби НАТО снага у Естонији тенк је слетео у јарак, а двојица војника задобила су повреде, након чега су хоспитализовани. Ово је трећи инцидент овакве врсте за само недељу дана, преноси Раша тудеј (РТ).

Прошле недеље војно возило им се запалило након што је антеном закачило кабл за струју, а повреде је задобило троје војника.

Серија несрећних догађаја почела је у уторак када је естонског војника прегазио камион, извештава РТ. Kамион се кретао уназад док је напуштао зону на којој је извођена симулација напада на војном пољу а војник је тешко повређен.

Војна вежба трајаће до следећег петка, са циљем да војници достигну стање међусобног разумевања, и менталитет „браће по оружју“, казао је комадант естонских снага одбране генерал Рихо Терас.

Kолико су успешни у томе, доказале су управо ове вежбе.

Ово није први пут да НАТО на овакав начин показује каква је заиста његова ратна спремност.

Почетком године контигент оклопних возила америчке војске који су преко Немачке ишли у Пољску како би се пребацили на руску границу остао је заглављен на путу, јер су возила ударала у мостове и тунеле.

Такође, камиони који су возили тенковску муницију остали су заглављени у снегу, док су неки због леда слетели с пута по којем су просули наоружање и гранате за тенкове М1 абрамс. И тада је неколико војника повређено.

Advertisements
--