У Санкт Петербургу је одржана главна парада ратних бродова у част Дана Ратне морнарице Русије. Паради је присуствовао руски председник Владимир Путин.

У главној манифестацији поводом Дана Ратне морнарице Русије учествовало је око 4.000 војника, 43 брода и 41 хеликоптер и авион, који представљају Северну, Балтичку, Црноморску, Тихоокеанску и Каспијску флотилу. Они су пловити и летети у свечаном строју у Санкт Петербургу и у Кронштату.

Како је јавила агенција ИРНА, догађају је присуствовао, између осталог, и командант иранске Ратне морнарице Хусеин Ханзади.

Први пут су на паради учествовале фрегате „Адмирал Касатонов“, корвета „Гремјашчи“, мали ракетни бродови „Митишчи“, „Серпухов“, велики брод „Североморск“, тактичке групе патролних и противдиверзантских бродова, као и атомска подморница „Смоленск“.

Први пут на паради учествовали су и бродови других држава — фрегата Ратне морнарице Индије „Таркаш“ и разарач „Сианг“ Ратне моранарице Кине.

Након параде празник је настављен концертом на главном градском тргу групе „Маркшајдер кунст“ (Markscheider Kunst), а затим су се представили и војни оркестри Тајланда и Вијетнама.

Празник ће бити завршен свечаним ватрометом изнад Неве, који такође можете видети уживо на Спутњику у 21 час и 30 минута.

Свечане параде се одржавају данас и у другим градовима, а неки од њих су: Балтијск, Севастопољ, Владивосток, Петропавловск-Камчатски, Архангельск, Новоросијск и Астрахањ.

Оставите Коментар