Председник Русије Владимир Путин честитао је православним хришћанима и свим грађанима Русије Ускрс и рекао да је ситуација у Русији под контролом, као и да је земља у стању да сама реши проблем епидемије вируса корона.

„Искрено честитам свим православним хришћанима васкрсење Христово“, наводи се у саопштењу Кремља.

Путин је нагласио да се ове године празник обележава у условима принудних ограничења, која су неопходна за борбу против ширења болести – инфекције вируса корона.
Председник је истакао да сви нивои власти у тренутној ситуацији раде организовано и одговорно и да је ситуација под потпуном контролом.

„Читаво наше друштво уједињено је пред заједничком претњом“, рекао је Путин.

Он је навео да се заједничким снагама решавају настали проблеми, а да за то „имамо све: здраву, снажну економију, научни потенцијал и потребну материјалну и високо професионалну базу у области здравства“, прецизирао је руски лидер.

Такође је додао да се у Русији пажљиво анализирају искуства других земаља, активно сарађује са страним пријатељима и колегама, схвата шта се дешава, виде се ризици, зна се шта је потребно урадити у сваком развоју ситуације, као и да се ради оно што је неопходно.

„Нема никакве сумње да ћемо достојно проћи кроз искушења која су нам послата“, закључио је председник.
У Русији је до данас скоро 37 хиљада особа оболело од ковида 19, 313 је умрло, а више од три хиљаде оздравило.

У већини региона је на снази строги режим самоизолације. Осим тога, власти активно позивају грађане да предузму мере предострожности: носе медицинске маске и држе се на одстојању на јавним местима.

Оставите Коментар