Председник Русије Владимир Путин потписао је закон који забрањује учешће на изборима свих нивоа лицима која су умешана у активности екстремистичких организација. Закон је објављен на званичном порталу за правне информације.

Лидери и оснивачи терористичких и екстремистичких заједница неће моћи да учествују на изборима пет година од дана ступања на снагу одлуке суда о забрани или укидању таквих организација, а остали три године. У документу је такође прецизирано шта ће се сматрати умешаношћу у екстремистичке организације:

Изјаве, између осталог и на интернету, које подржавају организацију или њене појединачне акције; пренос новца организацији или њеном појединачном догађају; организационо-методолошка, имовинска и саветодавна помоћ организацији или њеном појединачном догађају; Kако се наводи, суд ће одлучивати о умешаности у екстремистичке активности.

Нови закон се не односи на изборе који су заказани пре његовог ступања на снагу. Ограничења неће утицати на људе који нису могли бити обавештени да организације воде екстремистичку активност, такође на оне чија помоћ таквом друштву није повезана са екстремизмом. Закон ступа на снагу данас.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар