Главни лекар у инфективној болници у Kомунарки, која је међу првима у Москви почела да прима пацијенте заражене вирусом корона, Денис Проценко каже да је посета председника Русије тој здравственој установи била тотално изненађење и за њега и за његове колеге
У интервјуу за лист „Росијска газета“ Проценко прича како је текао тај дан.

Обилазак „црвене зоне“ на Институту „Склифосовски“ ми је био у плану тог дана и због тога нисам имао времена да се јављам на телефон. Тек касније сам видео безброј пропуштених позива, порука. Звао ме је и градоначелник с којим сам се договорио да се нађемо у болници, прича Проценко.

  • У болници сам угледао градоначелника, друге важне фигуре… Рекли су ми: „Шта стојиш, иди дочекај госта. А онда је пред улаз стигао „аурус“ и тек онда сам схватио“ – навео је он.

Проценко додаје да ни други лекари у болници ни медицинске сестре, који су видели да је Путин на пријемном одељењу и одељењу за реанимацију, нису знали да је то он.

Тек су увече из вести сазнали ко је био човек у жутом заштитном оделу који их је похвалио за напоре које чине.

Путин је болницу обишао у марту. Желео је, како је рекао, да се својим очима увери каква је организација и како све функционише.

Оставите Коментар