Одлковаће се и величином и брзином лета од свих претходних типова метака

Русија је покренула израду најновије снајперске пушке ДXЛ-5 која ће бити у стању да погађа мете на удаљености од седам километара, изјавио је генерални директор компаније „Лобајев армс“ Владислав Лобајев.

Он је подсетио да је тренутно највећи домет једне снајперске пушке 4,2 километара, као и да је то изведено пушком „Сумрак“.

„Радимо на изради пушке са метком који ће бити у стању да гађа мете на удаљености од рекордних седам километара. Такве пушке на светском тржишти још увек нема“, истакао је.

Према његовим речима, биће конструисана и специјална муниција која ће додатно омогућити да приликом гађања мете на овој удаљености буде загарантован погодак.

„Нова муниција ће бити у потпуности новина на нашем тржишту, револуционарна идеја. Одлковаће се и величином и брзином лета од свих претходних типова метака. Не желим да откривам више детаља“, додао је.

Према речима Лобајева, нова пушка би требало да буде спремна већ почетком 2021. године, али због пандемије корона вируса која је захватила свет, могуће је да ће се премијера овог снајпера мало и одложити.

Оставите Коментар