Руски препарати против вируса корона су данас најбезбеднији, они су једноставни и поуздани и у иностранству их пореде са аутоматом „калашњиков“, рекао је руски председник Владимир Путин. Он је додао да су на светском тржишту одлучили да подрже америчку вакцину „Модерна“, али да ће се тек за 10 година знати колико су страни препарати били корисни.

Према његовим речима, сви руски препарати су познати, они су засновани на технологијама и платформама које су примењиване деценијама. Они су такође и веома савремени и данас су, без сумње, најпоузданији и најбезбеднији.

„Што би рекао један од европских стручњака: поуздани су као аутоматске пушке ‘калашњиков’. То нисмо рекли ми него један од европских стручњака и мислим да је он у праву. Једноставни и поуздани као ‘калашњиков’“, рекао је он је на састанку са потпредседницом руске владе Татјаном Голиковом о ситуацији у вези с пандемијом ковида.

Путин је додао и да је Русија данас једнина земља која је спремна да пренесе технологију производње вакцина у друге земље и то и ради.

Подсетимо, водећи инфектолог бечког Медицинског факултета и председник Аустријског друштва за инфективне болести и тропску медицину Флоријан Талхамер изјавио је раније да је руска вакцина „Спутњик ве“ (Sputnik V) показала ефикасност и поузданост које се могу упоредити с карактеристикама „калашњикова“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Спутњик Ве је као руска аутоматска пушка, једноставна, поуздана и ефикасна. Охрабрујући подаци били су објављени у веома утицајном медицинском часопису, мада прилично касно, али без обзира. Приликом давања прве и друге дозе користе се различити вирусни вектори како би се повећала ефикасност“, рекао је аустријски професор почетком године за „Кронен цајтунг“.

Председник Русије је истакао и да се на светском тржишту заоштрава борба између произвођача препарата против вируса корона.

„На светском тржишту су одлучили да подрже америчку вакцину ‘Модерна’ с којом наступа америчко-европска компанија и то прилично агресивно. Али, то је њихива ствар“, рекао је Путин.

Како је додао, у иностранству говоре о иновативности тог препарата и томе колико је модеран.

„Дај боже, надам се, да ће тако и бити. Истина, да ли је то и заиста тако, биће познато тек за 10 година континуиране примене и анализе резултата“, закључио је Путин.

Оставите Коментар