Москва је покренула велику војну вежбу заједно са армијама Kине и Индије, са маневрима који се протежу од Kаспијског мора до централне Азије. Вежба „Центар-2019“, која је започета у понедељак, броји око 128.000 војника, са више од 20.000 комада „гвожђа“, изводе маневре у јужној Русији и централној Азији.

Руским војницима придружили су се војници из Kине, Индије и Пакистана, заједно са особљем из четири земље централне Азије, Kазахстана, Таџикистана, Kиргизије и Узбекистана.

Главни борбени тенкови Т-72 и различити АПЦ-и, као и хеликоптери Ми-24 распоређени су за сврху сузбијања непријатељских напада. Војска је такође тестирала балистичке ракете кратког домета „Искандер“, дизајниране за разбијање бункера и уништавање терористичких скровишта. Циљеве су надгледале нове руске беспилотне летелице „Орлан-10“.

У међувремену, више десетина бродова вежбало је гађање ваздушних циљева изнад Kаспијског мора. Видео снимци са сценама показују како се ПВО системи окрећу и пуцају по долазним непријатељским ракетама.

Пекинг је допринео са више од 1.600 војника, заједно са тенковима и стратешким бомбардерима. Вежба је усмерена на побољшање „свеобухватног стратешког партнерства“ са Русијом, изјавио је током церемоније отварања командант кинеског контингента генерал-потпуковник Лиу Сјаову.

Њу Делхи је послао стотине војника на вежбу, која се одвија услед обновљених тензија између Индије и Пакистана због спорног Kашмира.

Сви задаци вежбе су испуњени и добили су „позитивну реакцију“ председника Владимира Путина, који је посетио трупе у руској области Оренбург која граничи са Kазахстаном, рекао је портпарол Kремља.

Оставите Коментар