Председник Русије Владимир Путин разговарао је са Саветом безбедности Русије у вези са ситуацијом у Грузији, али и у вези са порастом тензија у Персијском заливу, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Испровоцирана екстремистичким елементима, русофобична провокација према руским парламентарцима оцењена је као изузетно опасна појава“, појаснио је Песков.

Он је саопштио и да је Министарству иностраних послова Русије било саветовано да „упозоре руске грађане који намеравају да путују у Грузију о потенцијалној опасности због минулих дешавања“.

Поред тога, речи је било и о ситуацији у Персијском заливу, где су сви учесници састанка изразили велику забринутост и позвали све стране на суздржаност.

Оценио је и да су Путин и представници Савета безбедности Русије сагласни да би било какви непромишљени кораци могли да изазову велике последице по регионалну стабилност, као и по стабилност целог света.

Поред Путина, на састанку су били и председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министри Сергеј Лавров, Сергеј Шојгу и Владимир Колокољцев, као и руководиоци ФСБ и Спољно-обавештајне службе Александар Боротњиков и Сергеј Наришкин.

Оставите Коментар