„Руски авион са медицинском техником и средствима заштите требало би да полети у САД до краја дана“, саопштио је портпарол Kремља Дмитриј Песков.

  • Данас је вршена техничка координација и припреме за слање авиона који ц́е, како се очекује, полетети до краја дана – рекао је Песков.

Он је додао да се о овој помоц́и разговарало синоц́, током телефонског разговора председника Русије и САД, Владимира Путина и Доналда Трампа.

  • Са руске стране, због тешке епидемиолошке ситуације у Америци, предложена је помоц́ у виду медицинске технике и средстава за заштиту. Трамп је са захвалношц́у прихватио ову хуманитарну помоц́ – рекао је Песков.

Потпарол Kремља је приметио да се у процесу усаглашавања детаља реализације договора два лидера „створио утисак да неке особе са америчке стране, као минимум, нису помагале да се оперативно реше техничка питања ради реализације договора.

  • Важно је нагласити да је председник (Путин), предлажуц́и америчком колеги помоц́, полазио од тога да, када амерички произвођачи медицинске опреме и материјала подигну обим производње, они, такође, у случају потребе одговоре истом мером – нагласио је Песков.

Он је додао да на таквом принципу сарађују и Москва и Пекинг.

  • Сада, када ова ситуација дотиче све, без изузетка, не постоји алтернатива заједничком деловању у духу партнерства и узајамне помоц́и – закључио је портпарол руског лидера.

Оставите Коментар