Према сазнањима ПИНК-а, руски пакет вредан је више стотина милиона евра. Две земље потписаће и 20 докумената, међу којима се налази неколико изузетно важних.

Међу њима су три акта која се тичу интензивније сарадње у области гасне привреде, сет меморандума и споразума који ће омогућити развој иновационих технологија, дигитализације и софтвера.

Планирано је и да се председник Путин обрати грађанима наше земље!

Током боравка у Београду, Путин би, како се очекује, требало да уручи Вучићу Орден Светог Александра Невског, знамење које се први пут после 100 година додељује једном српском државнику. Последњи који је добио то одликовање био је некадашњи српски и југословенски премијер Никола Пашић.

Иначе, за украшавање највећег православног храма на Балкану Русија је нашој земљи поклонила више од десет милиона евра, а Вучић и Путин, према неким најавама, договориће наставак руске помоћи за потпуно окончање радова у Храму током 2019. године.

Путин је већ био у Храму Светог Саве када му је патријарх Иринеј уручио орден Светог Саве Првог степена, највише одликовање СПЦ.

Путин је тада обећао конкретну помоћ за завршетак врачарског Храма који би требало да симболизује блискост двају народа.

--