ПОСЕБНА мета Запада је руски председник Владимир Путин, чије уклањање са власти на било који начин, представља задатак број један јер се показало да се руски народ после почетка специјалне војне операције окупља око свог лидера, пише руски портал Царград.

Већ постоје десетине директних доказа да колективни Запад води рат уништења са Русијом. Све могуће „црвене линије” су пређене, а Запад се кришом спрема да ухапси руског председника Владимира Путина.

Чињеница да на Западу постоји систематска, координирана демонизација Русије више није тајна. Сврха ове кампање лажи је да створи слику о Русији која би у очима западне јавности оправдала било какве непријатељске, или отворено агресивне акције.

Посебна мета Запада је руски председник Владимир Путин, чије уклањање са власти на било који начин, представља задатак број један јер се показало да се руски народ после почетка специјалне војне операције окупља око свог лидера,

Под овим условима, колективни Запад нема другог начина да обезглави Русију осим да прибегне физичкој елиминацији Путина. И то не би морало да буде убиство. То би могло бити, на пример, хапшење које је наложио Међународни кривични суд у Хагу. 

Тајни налог за хапшење

У вези овога већ је лансиран сигнал у информативни простор, упућен и председнику Русије и светској заједници. Сврха сигнала је да се створи оговарајућа атмосфера и припреми ситуација у којој би се хапшење председника Путина доживљавало као легитиман и дуго очекивани чин.    

Бивши судија Међународног кривичног суда (МКС) у Хагу Волфганг Шомбург недавно је у емисији Бајеришер Рундфунк изјавио да би председник Русије Владимир Путин могао да буде ухапшен по тајној потерници, па чак и отет.

С обзиром на то би потерница била тајна, Путин би за њу могао да сазна тек када пређе руску границу и нађе се на територији стране државе. 

За ово је била потребна Буча

У контексту Шомбургове изјаве, дешавања у Бучи и Краматоорску и другим местима изгледају потпуно другачије, и она мобу чинити „базу оптужбе“ против председника Путина у току суђења, које „цивилизовани свет“ вероватно жели да организује.

„Доказе и трагове“ за ову базу прикупљаће шпански криминолози, посебно, које је обећао шпански премијер Педро Санчез обећао по налогу САД и Лондона.

Санчез је већ говорио о слању шпанских форензичара у Украјину, па се постављају питања да ли се заиста спрема хапшењ Путина и шта може да значи изјава бившег судије Шомбурга?

Први одговор је да је то потпуно нескривени прогон Русије и руског лидера.

Друго, то је покушај да се ограничи Путиново кретање ван Русије и спречи његово учешће на оним међународним скуповима и форумима који би могли бити у интересу Русије.

Треће, не може се искључити да је тајна оптужница, с обзиром на нечувену русофобичну хистерију на Западу, већ издата, а да Запад само чека прилику да ухапси Путина.

Не може се искључити да је то могуће у садашњим условима. Судбина Садама Хусеина и Гадафија не дозвољавају да се Русија према изјави бившег судије Шомбурга односи немарно. Иако је Шомберг бивши члан Међународног кривичног суда (радио је у МКС-у од 2001. до 2008. године), нема сумње да је добро свестан који се механизми одмазде против против оних непослушних Западу могу користитит. 

Пример Југославије

Чак ни на секунд се не може рачунати да ће МКС следити било какве правне норме у вези са Путином. Начин на који је Међународни суд за бившу Југославију (МКСЈ) деловао у Хагу говори да су све такве структуре створене само да би оправдале и легитимисале злочине колективног Запада над другим народима који нису послушни вољи Сједињених Држава и НАТО.  

Хашки трибунал је 2017. године на доживотни затвор осудио бившег команданта снага босанских Срба генерала Ратка Младића. Проглашен је кривим по десет од једанаест тачака, посебно за геноцид и ратне злочине у Босни и Херцеговини током грађанског рата 1992-1995. 

Практично није било сумње каква ће бити Младићева пресуда. Читава западна штампа, као и колективни Запад у целини, до тада су окривили Србију и Србе за ратове који су се водили у бившој Југославији деведесетих година и однели стотине хиљада живота. Довољно је било погледати објаве о Младићу у страним медијима да би се схватило: око његовог лика створено је информативно поље, које није остављало шансе за другачију пресуду МКСЈ. „Казну ће добити касапин из Босне“, „Поглед убице“ – таквим су тоном писале америчке и европске новине о генералу.

И то без помињања како су бивше српске власти изручиле Западу бившег председника државе Слободана Милошевића, који је 2006. године убијен у хашком затвору. Хашки трибунал је заправо створен само за суђење Србима, којих је на стотине осуђено, а међу Хрватима, Бошњацима муслиманима, било је само неколико осуђених. 

Југославија је постала полигон на коме су САД разрађивале тактику распада држава по задатом сценарију, која је после спроведена на Блиском истоку и на територији бившег СССР-а. Југословенски војни и политички лидери су из прве руке искусили оно што Путин и руска војска данас доживљавају. „Империја лажи“ – колективни Запад – данас ради потпуно исту ствар у односу на Русију, Русе и Путина лично као некада у Југославији.

Оставите Коментар